Over ons

Student & Starter is een politieke partij in de Utrechtse gemeenteraad. Opgericht door studenten en starters, voor heel Utrecht. Het doel van Student & Starter is het perspectief van studenten en starters in de gemeenteraad te brengen op alles wat er in de stad speelt. Hierbij maken we graag gebruik van de kennis, kunde en energie van zoveel mogelijk Utrechtse studenten en starters.

Verkiezingsprogramma 2018

Benieuwd naar de structuur binnen onze organisatie? Klik hier voor een visueel overzicht (organogram).

 

De fractie

Eva Oosters

Raadslid

Eva Oosters (24) is tijdelijk gemeenteraadslid om Jeffrey Koppelaar te vervangen. Van 2018-2020 was zij ook raadslid voor Student & Starter. Ze heeft rechten en geschiedenis gestudeerd in Utrecht en gaat in september aan de slag met een master. Dit jaar schreef ze als redacteur mee aan een politieke podcast en werkte ze als werkstudent bij een advocatenkantoor. Eva's portefeuilles zijn: Wonen, Ruimtelijke Ontwikkeling, Merwedekanaalzone, Grondzaken, Bestuurszaken, Organisatievernieuwing, Participatie, Mobiliteit en Horeca.

Tessa Sturkenboom

Fractievoorzitter & Raadslid

Tessa Sturkenboom nam vanaf september 2020 het raadslidmaatschap van Eva Oosters over. Tessa is 28 jaar oud, fanatiek sporter en echt een buitenmens. Ze wil zich dan ook inzetten voor een sportief, duurzaam en groen Utrecht. Tessa's portefeuilles zijn: Milieu, Energie, Volksgezondheid & Welzijn, Sport, Openbare Ruimte & Groen, Jeugdzorg, Rijnenburg en Maatschappelijke Ondersteuning & Zorg.

Julia van Ophem

Fractiemedewerker

Julia is 23 jaar oud en studeert Law & Economics aan Universiteit Utrecht. Naast haar werkzaamheden bij Student & Starter werkt ze als examentrainer bij AnthenaStudies. Julia is verantwoordelijk voor de portefeuilles: Stationsgebied, Dierenwelzijn, Economische Zaken & Toerisme, Werk & Inkomen, Financiën, Vastgoed en Publieke Dienstverlening.

Myrthe van Mil

Fractiemedewerker

Myrthe is 25 jaar. Naast haar werkzaamheden als fractiemedewerker, is Myrthe ook werkzaam bij de Universiteit Utrecht als projectleider. Voordat ze aan de slag ging bij de UU heeft ze daar eerst haar master in Internationale Betrekkingen afgerond. Myrthe is verantwoordelijk voor de portefeuilles: Veiligheid, Asiel & Immigratie, Diversiteit, Overvecht, Onderwijs & MBO, Cultuur en Erfgoed & Monumenten.

Boukje Dotinga

Fractiesecretaris

Boukje is 23 jaar en rond momenteel de bachelor Sociale Geografie en Planologie af. Met een focus op stadsgeografie is ze dus niet vreemd van onderwerpen zoals ruimtelijke ordening, mobiliteit en duurzaamheid in de stad. Ze heeft het afgelopen jaar als bestuurslid bij VIDIUS studentenunie een inkijkje gehad in de gemeentepolitiek en dat smaakte naar meer.

Kelly Tijhuis

Communicatie

Kelly is 25 jaar en is afgestudeerd in Communicatie aan het Windesheim in Zwolle. Op dit moment studeert ze Culturele Antropologie aan Universiteit Utrecht. Bij Student & Starter is Kelly verantwoordelijk voor de externe communicatie.

Het bestuur

Martijn Grul

Voorzitter

Martijn is 26 jaar en studeert Communicatie op Hogeschool Utrecht. Hij werkt voor Trajectum, een onafhankelijk journalistiek platform op de Hogeschool Utrecht. Daarnaast is hij trainer bij de LSVB en begeleidt hij internationale studenten bij BuddyGoDutch.

Onno Dickhoff

Secretaris

Deze toekomstig Meester in de Rechten en voormalig deelnemer aan De Slimste Mens is ook bij Student & Starter meteen flink aan de slag gegaan. Van het uitpluizen van het Huishoudelijk Reglement tot het opzetten van commissies en schaduwfracties - Onno laat "no page unturned". Onno is enthousiast, precies en gezellig. Vanuit een brede interesse, nieuwsgierigheid naar de politiek en een diepe liefde voor Utrecht zet hij zich graag voor jou in. Bovendien vindt hij het altijd leuk om nieuwe mensen te ontmoeten, dus graag tot snel!

Ingrid Weerts

Vicevoorzitter

Ingrid valt op door haar energie. Ze is 23 jaar oud en volgt de master Media Technologie, nu ze haar bachelor Kunstmatige Intelligentie heeft afgerond. Toch zal ze je eerder vertellen over wat ze allemaal nog meer gedaan heeft. Zo hielp ze mee in de universiteitsraad, was ze voorzitter van vereniging VUUR & de Jonge Democraten EN de Debatunie en heeft ze nog steeds de tijd en energie om nieuwe projecten op te zetten. "Dat geeft mij juist energie". Bel/mail/Whatsapp haar als je iemand zoekt om met je mee te denken, dat doet ze graag!

Guido de Groot

Penningmeester

Guido is 32 jaar en afgestudeerd in Taal- en cultuurstudies met als hoofdrichting Taalkunde. Hij werkt als IT Support bij de Universiteit Utrecht en ondersteunt de faculteit Geo. Guido maakt zich al 2 jaar hard voor starters- en studentenhuisvesting bij BoKS, de huurdersvertegenwoordiging van SSH. Guido is een geboren en getogen Utrechter en als het aan hem ligt gaat hij hier ook nooit meer weg!

Sjoerd André de la Porte

Communicatie & Strategie

Als master student "Human Computer Interaction" is Sjoerd veel bezig met de politieke en psychologische aspecten van IT. Wil je het hebben over de toekomst van sociale media, privacy of (online) censuur? Zoek dan niet verder. Sjoerd is 25 jaar oud, analytisch, sociaal en eerlijk. Naast IT en politiek houd hij van roeien, tennis en wielrennen. Ook is hij vertegenwoordiger van het woonbestuur stadspanden bij de SSH en werkt hij als ICT-balie medewerker op de Uithof bij de Universiteit Utrecht.

Derk Stegeman

Bestuurslid Fractie

Derk is 24 jaar is bezig met zijn master ‘geschiedenis van politiek en maatschappij’. Derk fietst en voetbalt graag en werkt daarnaast bij Swapfiets. Als bestuurslid heeft hij enige ervaring als bestuurslid bij studentenvereniging UMTC en daarnaast was hij ook bestuurslid in 2019-2020. Als bestuurslid fractie zal Derk komend jaar het geluid zijn vanuit de vereniging en het bestuur richting de fractie. Kritisch waar nodig maar ook impuls geven aan vette initiatieven.

Kristin van Veen

Bestuurslid GR2022

Kristin is 32 jaar en werkt als digital consultant en heeft een achtergrond in evenementenmanagement en communicatie. Ook volgt zij een deeltijdmaster Urban Management. Voordat zij in het bestuur zat was ze ook fractiemedewerker bij Student & Starter en draaide ze actief mee in de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018, daardoor heeft zij de partij goed leren kennen. Al deze ervaringen zet zij het komende jaar dan ook in om zo goed mogelijk de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 voor te bereiden.

We gebruiken je naam en e-mailadres om je twee-wekelijkse updates te sturen met nieuws vanuit Student & Starter.
Je ontvangt een e-mail om je aanmelding & voorkeuren te bevestigen.