Student & Starter door de jaren heen

Van 2013 tot nu

2013
Oprichting Student & Starter
Op 12 november 2013 richtte een groep Utrechters de gemeenteraadspartij Student & Starter op. “Tijdens het jaar dat ik in de universiteitsraad van de Universiteit Utrecht zat – in 2012-2013 – ontstond bij mij het idee om een nieuwe politieke partij op te richten. Ik merkte hoeveel invloed de politiek heeft op het leven van studenten en starters en vond dat er in de stad en in de gemeenteraad soms heel eenzijdig werd aangekeken tegen deze groep”, aldus medeoprichter en eerste raadslid Steven Menke op DUIC
Fotograaf: Hiske Midavaine
2014
Eerste verkiezingen leiden tot eerste zetel
Bij de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart 2014 stemden 4.993 Utrechters op Student & Starter. Dat zorgde voor de eerste zetel van de partij in de Utrechtse gemeenteraad, die eerst door Steven Menke en daarna door Reinhild Freytag werd bezet. Bij de stembureaus op de Uithof werd Student & Starter de derde partij.
Fotograaf: Annemarie Sint Jago
2018
Van één naar twee zetels
De gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 leverde Student & Starter 6.445 stemmen op. Dat leidde tot een tweede zetel voor de partij. “Afgelopen vier jaar hebben we laten zien dat we een partij zijn waar rekening mee gehouden moet worden. Deze uitslag laat des te meer zien dat jonge mensen thuis horen in het stadsbestuur”, aldus lijsttrekker Tim Homan tijdens de verkiezingsavond in TivoliVredenburg.
Fotograaf: Marleen Stoker
2022
Voor het eerst in de coalitie
Op 14, 15 en 16 maart 2022 vonden de gemeenteraadsverkiezingen met de tot nu toe beste uitslag plaats: twee zetels en een wethouder. 8.536 Utrechters gaven de partij, met Esma Kendir als lijsttrekker, hun vertrouwen. Dat bleek genoeg voor een plek in de coalitie. “Ik denk dat het goed is dat iemand van de jonge generatie in het stadsbestuur zit. Zo iemand komt met nieuwe ideeën en dat leidt misschien tot een andere vorm van besturen”, zei kersverse wethouder Eva Oosters tegen Trajectum.
Fotograaf: Marleen Stoker
0 /0
Privacyverklaring