Wat en wie is
Student & Starter?

Jong, progressief & constructief

Student & Starter is een lokale politieke partij met twee zetels in de Utrechtse gemeenteraad. Een partij opgericht door jonge mensen, met nieuwe energie voor de hele stad. Sinds 2014 komen wij op voor de belangen van alle Utrechters. Door jonge Utrechters, voor heel Utrecht.
01
Student & Starter is een lokale partij
We zijn niet afhankelijk van een landelijke of Europese fractie en kunnen zelf bepalen wat het beste is voor onze stad.
02
Twee zetels in de gemeenteraad en een wethouder
Met twee zetels in de gemeenteraad en een wethouder staan we voor een levendig en duurzaam Utrecht, waar je jezelf kunt zijn en iedereen die dat wil een huis kan vinden.
03
Voor nieuwe energie voor de hele stad
We staan voor een stad die groei omarmt, maar haar gezelligheid en veiligheid behoudt. Een stad waar iedereen de kansen heeft om zijn talenten te benutten en creatief de vrije loop kan.

Onze mensen in de gemeenteraad

Esma Kendir

Esma is 23 jaar, woont in Noordoost en is fractievoorzitter van Student & Starter.

Annemarijn Oudejans

Annemarijn is 22 jaar, woont in Utrecht Oost en is raadslid van Student & Starter.


Raadslid
Rob van den Enk

Rob is 26 jaar en heeft International Creative Business gestudeerd aan de Hogeschool Utrecht. Hiervoor heeft hij een bestuursjaar bij VIDIUS Studentenunie gedaan en twee jaar bij de Landelijke Studentenvakbond gewerkt. Hiernaast werkt hij in de theatersector.


Fractiemedewerker
Sabrina van den Brink

Sabrina is 23 jaar, woont in Zuilen en is fractiemedewerker voor Student & Starter. Zij studeert nu Geschiedenis van politiek en maatschappij aan de Universiteit Utrecht en loopt stage bij de onderzoeksafdeling van Cultuur Oost.


Fractiemedewerker
Boukje Dotinga

Boukje is 24 jaar en is momenteel bezig met de master Urban & Regional Planning aan de Universiteit van Amsterdam. Met deze studierichting is ze dus niet vreemd van onderwerpen zoals ruimtelijke ordening, mobiliteit en duurzaamheid in de stad.


Fractiesecretaris

Het bestuur van Student & Starter

Kees van de Sanden

Kees is 24 jaar, woont in Oost en doet momenteel een master Biologie aan de Universiteit Utrecht. Ook is hij aan de slag gegaan als onderzoeker bij het Hubrecht Institute. Naast zijn afgeronde bachelor heeft onze voorzitter veel commissies en een bestuursjaar gedaan bij de studievereniging UBV. Deze echte bioloog heeft passie voor natuur en reizen, zo heeft Kees afgelopen zomer gereisd in Midden-Amerika. In zijn vrije tijd speelt Kees bij voetbalclub Domstad Majella en is hij fan van Willem II.


Kees
Voorzitter
Marloes Biel

Marloes is 27 jaar, woont in Maarsbergen en is teamcoach voor de ruim 50 medewerkers met autisme bij het IT-bedrijf Specialisterren. Ook heeft ze een eigen bedrijf voor het geven van paardrijles. Tijdens haar studie filosofie aan de Universiteit Utrecht is ze actief geworden bij Student & Starter. Zo was ze eerder secretaris, voorzitter tijdens de vorige verkiezingen en fractiesecretaris. Ook heeft ze meerdere commissies gedaan bij de studievereniging FUF. Nu brengt ze haar grote hoeveelheid ervaring mee naar dit campagnejaar. Verder houdt Marloes van paardrijden, natuur en zeilen.

Klaas Westdijk

Klaas is 23 jaar, woont in Oost en studeert rechten en geschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Verder was hij actief binnen het Descartes College en werkt hij als reservist bij het Ministerie van Defensie. In zijn vrije tijd houdt deze opgegroeide Utrechter van voetballen bij Odysseus en tennissen bij TC de Uithof.

Jorrit van Wees

Jorrit is 31 jaar, woont in Zuid en is student Global Sustainability Science. Eerder was hij lid van de kascommissie van Student & Starter, trainer bij voetbalclub Odysseus en bestuurslid Duurzaamheid bij BoKs, de koepelorganisatie voor alle huurders van SSH. Hij is een liefhebber en voorvechter van duurzaamheid. Als echte Utrechter is Jorrit trouw supporter van FC Utrecht.

Lars van Scheijndel

Lars is 26 jaar, woont in Rijnsweerd-Noord op de Sterren en studeert Software Development aan de Hogeschool Utrecht. Eerder heeft deze ervaren bestuurder twee bestuursjaren gedaan bij café HideOut op de Uithof, een bestuursjaar bij studievereniging Indicium, en drie jaar in de medezeggenschap van de Hogeschool gezeten. Hij houdt van zeilen, sterren kijken en gezelligheid.

Jan Joost Rijnders

Jan Joost is 30 jaar, woont in Tuindorp en is projectcoördinator assesmentpsychologie. Na zijn studie Social Work aan de Hogeschool Utrecht heeft hij een tijdje gewerkt als accountant en adviseur binnen de medische sector. Hij houdt van basketbal, tennis en gitaarspelen. Daarnaast is Jan Joost een supporter van FC Utrecht en is vaak te vinden in de Galgenwaard.

Harm de Jong

Harm is 28 jaar, woont in het stationsgebied en werkt voor het ministerie van BZK. Tijdens zijn studie Bestuurs- & Organisatiewetenschap aan de Universiteit Utrecht heeft hij veel ervaring opgedaan binnen Student & Starter. Zo heeft Harm een bestuursjaar gedaan en ook de fractie ondersteund. Hij houdt van zwemmen, piano spelen en wil zijn passie op Utrecht loslaten om de stad een mooiere plek te maken.


Harm
Secretaris
Privacyverklaring