Wat en wie is
Student & Starter?

Jong, progressief & constructief

Student & Starter is een lokale politieke partij met twee zetels in de Utrechtse gemeenteraad. Een partij opgericht door jonge mensen, met nieuwe energie voor de hele stad. Sinds 2014 komen wij op voor de belangen van alle Utrechters. Door jonge Utrechters, voor heel Utrecht.
01
Student & Starter is een lokale partij
We zijn niet afhankelijk van een landelijke of Europese fractie en kunnen zelf bepalen wat het beste is voor onze stad.
02
Twee zetels in de gemeenteraad
Met twee zetels in de gemeenteraad staan we voor een levendig en duurzaam Utrecht, waar je jezelf kunt zijn en iedereen die dat wil een huis kan vinden.
03
Voor nieuwe energie voor de hele stad
We staan voor een stad die groei omarmt, maar haar gezelligheid en veiligheid behoudt. Een stad waar iedereen de kansen heeft om zijn talenten te benutten en creatief de vrije loop kan.

Onze mensen in de politiek

Tessa Sturkenboom

Tessa is 29 jaar, woont in Lunetten en is fractievoorzitter en raadslid van Student & Starter. Tijdens haar studie geschiedenis aan de Universiteit Utrecht was ze fanatiek roeier en voorzitter van A.U.S.R Orca. Verder is Tessa coördinator bij Buddy to Buddy, waar ze vluchtelingen koppelt aan Utrechters.

Jeffrey Koppelaar

Jeffrey is 30 jaar, woont in Terwijde en is raadslid van Student & Starter. Hij studeerde Media & Cultuur aan de Universiteit Utrecht en was voorzitter van de studievereniging AKT. Verder is Jeffrey zelfstandig ondernemer met zijn bedrijf ‘Geen Gemaar’.


Jeffrey
Raadslid
Esma Kendir

Esma is 23 jaar, woont in Noordoost en is lijsttrekker en fractiemedewerker van Student & Starter. Ze heeft de bachelor Bedrijfskunde en de premaster Informatiekunde gedaan en is momenteel bezig met de master Business Informatics aan de Universiteit Utrecht. Esma is lijsttrekker van Student & Starter voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022.

Victor Paalman

Victor is 24 jaar, woont in Kanaleneiland en is fractiemedewerker van Student & Starter. Hij studeert Informatica aan de Universiteit Utrecht. Hij werkt als Lead Developer en was daarvoor werkzaam bij Knaek. Victor is actief bij Unitas S.R. en Studievereniging Sticky.

Julia van Ophem

Julia is 24 jaar, woont in Oost en is fractiemedewerker van Student & Starter. Ze heeft Commerciële Rechtspraktijk aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd. Daarnaast is ze bezig met de afronding van haar master Law & Economics aan de Universiteit Utrecht. Naast haar werkzaamheden bij Student & Starter hockeyt ze bij Kampong.

Boukje Dotinga

Boukje is 24 jaar, woont in Rivierenwijk en is fractiesecretaris van Student & Starter. Ze doet momenteel de master Urban & Regional Planning aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens haar bachelor zat ze in de Faculteitsraad Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht en was ze secretaris van VIDIUS studentenunie.

Het bestuur van Student & Starter

Kees van de Sanden

Kees is 24 jaar, woont in Oost en doet momenteel een master Biologie aan de Universiteit Utrecht. Ook is hij aan de slag gegaan als onderzoeker bij het Hubrecht Institute. Naast zijn afgeronde bachelor heeft onze voorzitter veel commissies en een bestuursjaar gedaan bij de studievereniging UBV. Deze echte bioloog heeft passie voor natuur en reizen, zo heeft Kees afgelopen zomer gereisd in Midden-Amerika. In zijn vrije tijd speelt Kees bij voetbalclub Domstad Majella en is hij fan van Willem II.


Kees
Voorzitter
Marloes Biel

Marloes is 27 jaar, woont in Maarsbergen en is teamcoach voor de ruim 50 medewerkers met autisme bij het IT-bedrijf Specialisterren. Ook heeft ze een eigen bedrijf voor het geven van paardrijles. Tijdens haar studie filosofie aan de Universiteit Utrecht is ze actief geworden bij Student & Starter. Zo was ze eerder secretaris, voorzitter tijdens de vorige verkiezingen en fractiesecretaris. Ook heeft ze meerdere commissies gedaan bij de studievereniging FUF. Nu brengt ze haar grote hoeveelheid ervaring mee naar dit campagnejaar. Verder houdt Marloes van paardrijden, natuur en zeilen.

Klaas Westdijk

Klaas is 23 jaar, woont in Oost en studeert rechten en geschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Verder was hij actief binnen het Descartes College en werkt hij als reservist bij het Ministerie van Defensie. In zijn vrije tijd houdt deze opgegroeide Utrechter van voetballen bij Odysseus en tennissen bij TC de Uithof.

Jorrit van Wees

Jorrit is 31 jaar, woont in Zuid en is student Global Sustainability Science. Eerder was hij lid van de kascommissie van Student & Starter, trainer bij voetbalclub Odysseus en bestuurslid Duurzaamheid bij BoKs, de koepelorganisatie voor alle huurders van SSH. Hij is een liefhebber en voorvechter van duurzaamheid. Als echte Utrechter is Jorrit trouw supporter van FC Utrecht.

Lars van Scheijndel

Lars is 26 jaar, woont in Rijnsweerd-Noord op de Sterren en studeert Software Development aan de Hogeschool Utrecht. Eerder heeft deze ervaren bestuurder twee bestuursjaren gedaan bij café HideOut op de Uithof, een bestuursjaar bij studievereniging Indicium, en drie jaar in de medezeggenschap van de Hogeschool gezeten. Hij houdt van zeilen, sterren kijken en gezelligheid.

Jan Joost Rijnders

Jan Joost is 30 jaar, woont in Tuindorp en is projectcoördinator assesmentpsychologie. Na zijn studie Social Work aan de Hogeschool Utrecht heeft hij een tijdje gewerkt als accountant en adviseur binnen de medische sector. Hij houdt van basketbal, tennis en gitaarspelen. Daarnaast is Jan Joost een supporter van FC Utrecht en is vaak te vinden in de Galgenwaard.

Harm de Jong

Harm is 27 jaar, woont in de binnenstad en werkt voor het ministerie van BZK. Tijdens zijn studie Bestuurs- & organisatiewetenschap aan de Universiteit Utrecht heeft hij veel ervaring opgedaan binnen Student & Starter. Zo heeft Harm twee bestuursjaren gedaan en ook de fractie ondersteund. Hij houdt van zwemmen, piano spelen en wil zijn passie voor Utrecht loslaten om de stad een mooiere plek te maken.


Harm
Secretaris

Het campagneteam van Student & Starter

Youri den Besten

Youri is 25 jaar oud en is masterstudent Law & Economics aan de Universiteit Utrecht. Tijdens zijn bachelor heeft hij een bestuursjaar gedaan bij Studievereniging Sirius en ook is hij vrijwilliger geweest bij de Rechtswinkel Utrecht.

Myrthe van Mil

Myrthe is 26 jaar oud en werkt in Castricum als raadsadviseur. Daarvoor heeft ze een master in Leiden in de internationale betrekkingen gedaan, en ook werkte ze eerder bij de fractie als inhoudelijk fractiemedewerker. In haar vrije tijd kan je haar vinden op het ijs bij de Vechtsebanen waar ze verwoed haar pootje over techniek oefent.

Sterre Teunissen

Sterre is 22 jaar, is geboren en getogen in Utrecht maar studeert nu Nederlands en Communicatiewetenschap in Amsterdam. Naast haar studie geeft ze ook paardrijles op een manege in Amsterdam. In 2018 werd ze als eerste (en enige) middelbare scholier lid van Student & Starter en vier jaar later is ze er nog niet weg te slaan. Sterre houdt van piano’s, Terschelling en lezen en heeft een ongezonde obsessie met Harry Styles.

Tom Buster

Tom is 21 jaar, woont in Wittevrouwen en is op dit moment bezig met het afronden van zijn studie Pedagogische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Tijdens zijn studie is hij voorzitter geweest van Studievereniging PAP en afgelopen collegejaar was hij student-lid van de Universiteitsraad. Hij houdt zich verder bezig met werken als tolk voor de Universiteitsraad en trainer en teamleider binnen de recreatiesector.

Sybren van der Velde

Sybren is 27 jaar en woont in Abstede. Als hij niet met politiek bezig is, is hij adviseur Huisvesting & Vastgoed bij TwynstraGudde. Naast zijn studie bouwkunde in Delft is Sybren gemeenteraadslid geweest voor STIP. Die ervaring gebruikt hij graag bij Student & Starter, want campagnevoeren is het leukste wat er is! Daarnaast leest hij graag een goed boek of verkent hij de wereld binnen, of buiten Utrecht.

Privacy statement