Vacature Raadsleden Student & Starter 2022-2026

Over Student & Starter

Student & Starter is een lokale politieke partij die sinds 2014 in de Utrechtse gemeenteraad zit. Wij zijn er voor de hele stad. Onafhankelijk, lokaal en één van de weinige partijen in Nederland die volledig wordt gerund door en met jonge mensen. Ook de komende vier jaar maken wij ons hard voor meer studenten- en starterswoningen, het stoppen van straatintimidatie en maken we Utrecht de groenste stad van Nederland. Benieuwd naar meer toekomstplannen? Bekijk onze visie voor het Utrecht van 2030! Ben jij de persoon die ons helpt onze visie voor Utrecht werkelijkheid te maken? Word gemeenteraadslid en solliciteer naar een plek op de lijst!

Wie ben jij?

Wij zoeken mensen die vol zitten met ideeën om onze stad nog mooier te maken. Je bent nieuwsgierig en wil graag de belangrijke politieke vaardigheden eigen maken, zoals spreken in het openbaar, debatteren en onderhandelen. In tegenstelling tot andere politieke partijen hoef je op het moment van solliciteren geen lid te zijn van Student & Starter. Ook hoef je geen politieke ervaring te hebben om een goed raadslid te worden: wij leren het je graag! De kandidaten op de lijst zijn onze potentieel nieuwe raadsleden. Uiteraard is het aantal zetels afhankelijk van de verkiezingsuitslag. 

Utrechter met lef en ambitie

Als raadslid vertegenwoordig jij alle Utrechters. Van jong tot oud, al jaren gesetteld of net hier komen wonen. Je hebt hart voor Utrecht, legt graag contact met inwoners en organisaties in de stad en pakt hun problemen met beiden handen aan. 

 

Je bent sociaal sterk, dit betekent dat je graag in contact bent met anderen door te netwerken en te onderhandelen. Je hebt lef en ziet kansen om samen met anderen tot het beste resultaat te komen.  
 

Als raadslid heb je een ambitieuze visie voor de stad Utrecht. Je stelt hoge doelen voor de stad en vindt het belangrijk dat iedereen hier zijn plek kan vinden. Student & Starter vindt het belangrijk dat Utrecht een betaalbare, levendige en inclusieve plek is. 

Ben je nieuwsgierig hoe Eva Oosters het werk als raadslid voor Student & Starter ervaart? Neem contact met haar op via 06 - 57 72 48 20 en/of eva.oosters@studentenstarter.nl

Raadsleden van Student & Starter wisselen na twee jaar

Raadsleden voor Student & Starter zitten niet de hele raadsperiode van vier jaar. Om te garanderen dat de fractie een frisse blik houdt wisselen de raadsleden na ongeveer twee jaar. Mocht je dus niet gelijk in maart 2022 kunnen beginnen hoeft dit geen probleem te zijn. Meer weten over de praktische zaken? Klik HIER voor de FAQ.

Procedure

Nadat we je sollicitatie ontvangen hebben zal Jan Joost, lid van de kieslijstcommissie, contact met je opnemen om een kennismakingsgesprek in te plannen. Na dit gesprek gaat de selectieprocedure verder met een casusdag, deze staan gepland op zaterdag 20 november en zaterdag 27 november. Blok minstens één van deze twee dagen alvast in je agenda! Begin december zal de kieslijstcommissie bekend maken of en zo ja welke plek op de lijst je aangeboden krijgt, en op zondag 16 januari zal de kieslijst voorgedragen worden aan het ledencongres van Student & Starter.

Solliciteren!

Ben je enthousiast geworden, en wil je meteen solliciteren op onze vacature? Reageer dan hier

Vragen?

Een aantal van je vragen zullen beantwoord kunnen worden via onze FAQ. Meer uitleg, andere vragen of een kennismakingsgesprek is natuurlijk mogelijk! Schroom niet en bel bestuurslid Marloes Biel op 06-2454 9663 of mail naar kieslijst@studentenstarter.nl voor al je vragen over de procedure en/of vacature. 

 

Ons gemeenteraadslid Eva en lijsttrekker Esma vertellen je graag meer over het werk in de gemeenteraad onder het genot van een kop koffie, maar ze nemen je ook heel graag mee naar een raadsdebat of fractievergadering. Je kan ze bereiken op 06 - 57 72 48 20 (Eva), of 06 - 39 06 01 06 (Esma). 

 

Heb je geen concrete vragen, maar drink je graag een kopje koffie met Esma Kendir, onze lijsttrekker, of huidig raadslid Eva Oosters om vrijblijvend kennis te maken met de partij? Neem contact met ons op via kieslijst@studentenstarter.nl en we maken een afspraak! 

 

Deadline: 14 november 2021

 

kieslijst@studentenstarter.nl

0624549663