Auteur Student & Starter

Vereniging Verkiezingen

Word jij de baas van Utrecht?

01.11.2017

Wil jij meebouwen aan een beter Utrecht? Je studententijd een interessante draai geven? Wil je als starter vanuit jouw expertise invloed uitoefenen op het gemeentebeleid?  Wil jij je vanuit het Stadhuis inzetten voor een bruisende stad met betere huisvesting en meer banen voor jongeren? Stel je dan verkiesbaar om raadslid te worden in 2018!

Wat is student & Starter

Student & Starter is een politieke partij die sinds 2014 in de Utrechtse gemeenteraad zit. Wij zijn onafhankelijk, lokaal en één van de weinige partijen in Nederland die volledig wordt gerund door studenten, jongeren en starters.


Utrecht is de stad met de jongste bevolking van Nederland. Wij vertegenwoordigen dat scherp in de Utrechtse raad. De afgelopen vier jaar hebben wij ons hard gemaakt voor meer kamers, starterswoningen, goed OV naar de Uithof, eerlijke vergoedingen voor werk en meer ruimte voor fietsers. Maar ook voor zaken als meer ruimte voor Horeca om relaxed een biertje te kunnen drinken, slimme duurzaamheid, nachtwinkels en nog veel meer.


Wij verwachten drie zetels te halen bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. Jij kan voor Student & Starter één van die zetels innemen en daarmee gemeenteraadslid worden in Utrecht!

Wie zoeken wij

In tegenstelling tot andere partijen hoef je bij ons nu nog geen lid te zijn van Student & Starter om te solliciteren naar een plek op onze kieslijst. Wij zijn juist op zoek naar meer frisse blikken in de gemeenteraad en zoeken vooral mensen van buiten de politiek die een verschil willen maken voor Utrecht. Wij willen kandidaten die hart hebben voor de stad Utrecht en met dat enthousiasme de stad een beetje beter willen maken.


Dus ben jij:

 • Gedreven en betrokken bij Utrecht
 • Niet bang om een verantwoordelijke plek in te nemen en een groot verschil te kunnen maken
 • Bereid om heel veel te leren in korte tijd
 • Representatief voor onze achterban
 • Tijdens de periode dat je raadslid wilt zijn inwoner van de gemeente Utrecht

Lees dan in ieder geval verder.


Wat betekent het om raadslid te zijn bij Student & Starter


Raadsleden voor Student & Starter zitten niet de hele raadsperiode van vier jaar. Om de fractie fris te houden en het raadslidmaatschap makkelijker in onze levensfase in te passen wisselen onze raadsleden na ongeveer twee jaar. Kan je niet gelijk in maart 2018 beginnen? Geen probleem! Geef bij je sollicitatie aan per wanneer jij beschikbaar bent voor het raadslidmaatschap, dit kan dus bijvoorbeeld ook ná 2020.


Als raadslid werk je nauw samen in de Student & Starter fractie met een hecht team van ongeveer vier á vijf anderen. Je bent 25-40 uur per week bezig. Veel in de avonden, maar ook overdag en in het weekend. Een deel daarvan is gevuld met vergaderen, maar het grootste deel van je tijd gaat op aan voorbereiden, werkbezoeken en gesprekken met andere raadsleden en onze achterban.

Meer weten over hoe het is om raadslid te zijn en wat voor vergoeding je krijgt?


Nieuwschierig geworden?

We moedigen je aan om voordat je solliciteert een kopje koffie met ons te drinken om meer te horen over wat het raadslidmaatschap inhoudt. Stuur daarvoor een mailtje naar kieslijst@studentenstarter.nl, of app/bel met 06-49965289 (Bas Vollebregt, Kieslijstcommissie).


Hoe start je het sollicitatieprocess?

Je kan uiterlijk solliciteren tot en met 31 december 2017.

Vul daarvoor dit formulier in om de daadwerkelijke sollicitatieprocedure af te trappen


De vacature staat tot 31 december open om alle kandidaten in staat te stellen het definitieve verkiezingsprogramma (half december beschikbaar) te hebben gelezen voor zij besluiten om te solliciteren.
 
De onderdelen van het sollicitatietraject zijn op hoofdlijnen:

 • Het invullen van het formulier (motivatiebrief niet nodig!)
 • Een sollicitatiegesprek met een aantal leden van de kieslijstcommissie
 • Ervaar-wat-het-is-om-raadslid-te-zijn dag (assessmentdag – maar dan veel leuker – waarin we met oefenscenario’s aan de slag gaan)
 •   Mogelijk vragen we hiervoor een korte voorbereiding

Er zullen tweemaal sollicitatierondes plaatsvinden. De eerste daarvan is in december, de tweede half januari.
De data die in december al vast staan zijn:

 • Gesprekken op 6, 7, 11, 13 & 14 december
 • Assesmentdag op 23 december

 

Ken jij mensen die geïnteresseerd zouden zijn in deze vacature? Stuur hem vooral door!