Student & Starter: Wat is dat voor partij?

Student & Starter heeft afgelopen acht jaar het verschil gemaakt in de Utrechtse gemeenteraad. Op het gebied van wonen, duurzaamheid en leefbaarheid heeft de partij zich ingezet voor een levendig en innovatief Utrecht voor iedereen. Wat voor partij is Student & Starter eigenlijk, en waarom zou je erop stemmen?

Een groep jonge Utrechters met de blik gericht op de toekomst, dat kenmerkt Student & Starter. Het is een partij die niet vasthoudt aan (landelijk) ingegraven en verouderde standpunten, maar steeds kijkt wat er nodig is voor Utrecht op dit moment. Als de huurprijzen uit de hand lopen, zijn er meer regels nodig. Als steeds meer winkels leeg komen te staan, wat minder regels. De kern is uiteindelijk dat problemen slim opgelost worden en de raad niet in starre, oude ideeën blijft hangen.

De afgelopen jaren is Student & Starter daarin geslaagd. Winkels mogen langer open blijven, er zijn meer woningen bij gekomen en middels groene daken en gevels wordt de stad duurzamer. De komende jaren wil Student & Starter dit beleid doorzetten. Een breed opgezet programma gaat ervoor zorgen dat Utrecht een stad wordt voor iedereen. Daarom moet er een flink aantal woningen bijgebouwd voor iedere portemonnee. Rechten van huurders worden beschermd en er wordt keihard afgerekend met huisjesmelkers.

Utrecht moet voorop lopen in duurzaamheid met maatregelen waarvan we zeker weten dat ze werken. Er komt meer groen in de stad door op daarvoor geschikte plekken hoger te bouwen dan nu gebeurt. Utrecht is een gezellige stad waarin mensen moeten kunnen genieten. Student & Starter stimuleert dit door meer ruimte te geven aan (pop-up) horeca en festivals. Ook is het nodig om meer te investeren in cultuur. Die maatregel betaalt zich dubbel en dwars terug in de vorm van een bruisende stad en een sterke economie, juist nú we ondernemers bijkomen van de corona-pandemie.

Student & Starter streeft naar een levendig en innovatief Utrecht waar iedereen een eigen plekje kan vinden. Met een frisse en onbevangen blik kijken we naar het beleid en proberen we de stad in kleine en grote stappen steeds iets mooier te maken.

Klik hier voor het verkiezingsprogramma.

Klik hier voor de kandidatenlijst van Student & Starter.

Privacyverklaring