Auteur Michiel Bron

Vereniging

Waarom wij meedoen met de klimaatmars

08.03.2019

Op zondag 10 maart doet Student & Starter mee met de landelijke mars voor een beter klimaat. De mars begint om 13:00 op De Dam. Hieronder leggen wij uit wat de kilmaatmars is, waarom wij meedoen en hoe jij mee kan doen!
 
Wat is de klimaatmars?
De klimaatmars is een landelijk initiatief om samen te laten zien dat Nederland een veilige en duurzame toekomst wil voor onszelf en onze kinderen. Vanaf 13:00 zullen tienduizenden mensen zich verzamelen op De Dam in Amsterdam om vanuit daar samen te protesteren voor een beter klimaat. De klimaatmars staat voor concrete afspraken over de verdeling van lasten en lusten, de ‘vervuiler’ laten betalen, een toekomst waarin iedereen duurzaam en warm woont en een toekomst met goede groene banen. Zie het facebookevent voor meer praktische informatie.
 
Waarom doen wij mee?
Student & Starter heeft zich altijd ingezet voor een ambitieus en innovatief duurzaam Utrecht. Zo stellen wij in ons verkiezingsprogramma dat duurzaamheid de norm zou moeten zijn. Utrecht zou de koploper moeten willen zijn in innovatief en werkend duurzaamheidsbeleid. Ondanks de vele goede stappen die de gemeente, mede dankzij input vanuit Student & Starter, heeft gezet, merken wij helaas dat landelijk beleid vaak achterblijft en soms zelfs actief tegenwerkt. Voorbeelden van punten waarop wij meer zouden willen dan landelijk beleid zijn de uitbreiding van de milieuzone, meer wet- en regelgeving om innovatieve duurzaamheidsmaatregelen te ondernemen zoals proefboringen voor aardwarmte en meer subsidies vanuit het rijk om aardgasvrij te bouwen. Omdat wij willen dat deze punten doorgang kunnen vinden en vinden dat deze punten meer ondersteuning vanuit het rijk verdienen doen wij mee met de klimaatmars op 10 maart in Amsterdam.
 
Hoe kan jij mee doen?
Ook jij kan mee doen met de klimaatmars om samen op te trekken voor een duurzame toekomst! Meld je aan via het facebookevent en loop mee vanaf 13:00 op De Dam in Amsterdam. Wil je liever met een groepje gaan? Of loop je graag mee met Student & Starter stuur dan een berichtje met daarin je telefoonnummer naar michiel.bron@studentenstarter.nl. Dan zorgen wij ervoor dat je samen kan reizen vanaf Utrecht Centraal!