Auteur Ties de Theije

Algemeen

Vraag de mening van Uithofbewoners vóór definitieve naamswijziging

16.11.2018

“Uithof wordt officieel USP” stelde het college van Burgemeester en Wethouders in april dit jaar in een brief aan de gemeenteraad. Volgens hen zou het bijdragen aan een betere internationale uitstraling en lobbykracht van het gebied.
 

Op zich is Student & Starter niet per se tegen het wijzigen van de naam ‘De Uithof’ naar ‘Utrecht Science Park’. We snappen het argument dat het eenduidig inzetten van deze nieuwe naam kan helpen bij het aantrekken van internationale investeringen voor Utrecht en voor deze buurt vol innovatie. Toch stuit Student & Starter hier op een principieel bezwaar.

 

Stel je eens voor: we gaan, om wat voor reden dan ook, de naam van een buurt als Rivierenwijk veranderen. Het zou dan toch ondenkbaar zijn dat we niet even bij de buurtbewoners peilen hoe zij daarover denken?
 

Bij de naamsverandering van De Uithof is de buurtbewoners niets gevraagd. In het besluit wordt enkel verwezen naar twee polls in de lokale media. Wat betreft Student & Starter is dit geen degelijke basis voor zo’n besluit en de afgelopen weken kreeg Student & Starter van buurtbewoners signalen dat zij hier ontevreden over zijn. Het kan toch niet zo zijn dat we het overal belangrijk vinden om de buurt te betrekken, behalve dan in die studentenbuurt?

Student & Starter vraagt daarom de wethouder om eerst als gemeente een draagvlakmeting te houden op De Uithof, voordat we overgaan naar een definitief besluit tot naamswijziging.

Zie ook: Raadsbrief Naamswijziging buurt De Uithof