Auteur Kelly Tijhuis

Vacature

Vacature Inhoudelijk Fractiemedewerker Student & Starter (16 uur p/w)

12.05.2020

Werken in de Utrechtse gemeenteraad

Student & Starter zit met twee zetels in de Utrechtse gemeenteraad en heeft veel ambities om de stad mooier, beter en veiliger te maken. Daarbij kunnen we echter alle hulp gebruiken en daarom zijn we op zoek naar een nieuwe fractiemedewerker. Heb jij interesse in een baan midden in de lokale politiek, op het prachtige stadhuis in hartje Utrecht? Een baan waar geen dag hetzelfde is en je samenwerkt in een team bestaande uit twee raadsleden, een secretaris, een communicatiemedewerker en twee inhoudelijke fractiemedewerkers? Dan ben jij misschien de persoon die wij nu zoeken!

 

Werkzaamheden inhoudelijk fractiemedewerker

Hoe kunnen we Utrecht het best wapenen tegen digitale criminaliteit? Wat is de beste aanpak van ondermijning en drugscriminaliteit? Hoe zorgen we ervoor dat er genoeg fietsparkeerplekken zijn in het Universiteitskwartier? Wat is de beste oplossing om het woningtekort tegen te gaan? Hoe faciliteren we een duurzame roeibaan voor studenten en recreanten? En hoe creëren we een klimaat waarin nieuwe horeca- en festival-initiatieven kunnen floreren?

 

Zomaar een greep uit de vraagstukken waar jij je als fractiemedewerker mee bezig kunt houden en de fractie over adviseert. Daarnaast vragen we je ook om breder mee te denken over de ontwikkeling van de stad en regio en politieke dilemma’s op alle beleidsterreinen.

 

En wat doe je dan precies?

Concreet betekent dit dat je deelneemt aan commissievergaderingen en de raadsleden ondersteunt bij de voorbereiding van raadsvergaderingen. Je houdt alle gebeurtenissen binnen jouw portefeuilles bij en informeert de fractie hierover tijdens het wekelijkse fractieoverleg. Je leest relevante onderzoeken en beleidspublicaties en geeft gevraagd en ongevraagd adviezen. Uiteraard houd je de actualiteit goed bij, maar kijk je ook verder dan de waan van de dag en denk je na over de toekomst van Utrecht. 

 

Functie-eisen

  • Je houdt van politiek en je voelt je thuis bij de standpunten van Student & Starter. 
  • Je volgt het nieuws en de politiek op de voet en bent kritisch, analytisch sterk en denkt in oplossingen. 
  • Je bent flexibel en begrijpt dat de lokale politiek een dynamische omgeving is, waarbinnen niet altijd alles even goed te plannen is. 
  • Een harde eis is dat je woont (en ingeschreven staat) in de gemeente Utrecht. 
  • Het zou daarnaast fijn zijn als je tussen half juni en eind juni aan de slag kunt.

 

Solliciteren?

Gaat jouw politieke hart sneller kloppen van deze vacature? Stuur dan vóór zondag 31 mei 23.59 uur een mail naar jeffrey.koppelaar@studentenstarter.nl met je CV en een motivatie (maximaal 500 woorden, mag ook in een andere vorm dan een brief). In verband met de coronacrisis zullen de sollicitatiegesprekken via beeldbellen plaatsvinden. Het streven is om de gesprekken tijdens de tweede week van juni te voeren.

 

Heb je vragen over de functie, de sollicitatieprocedure of over Student & Starter? Stuur dan een mailtje, appje of bel even met Jeffrey Koppelaar (+31 620112371).