Vacature inhoudelijk Commissielid Student & Starter (16 uur p/w)

Wat is de beste oplossing om het woningtekort tegen te gaan? Hoe faciliteren we genoeg sportfaciliteiten zoals een roeibaan voor studenten en recreanten? Hoe creëren we een klimaat waarin (nieuwe) horeca- en festival-initiatieven kunnen floreren? Hoe kunnen we Utrecht het best wapenen tegen digitale criminaliteit? Hoe zorgen we ervoor dat er genoeg fietsparkeerplekken zijn in de stad? En welke maatregelen kunnen we nemen om de energietransitie in Utrecht te versnellen en de stad klimaatneutraal te maken?

Zomaar een greep uit de vraagstukken waar jij je als commissielid mee bezig kunt houden en de fractie over adviseert. 

Werken in de Utrechtse gemeenteraad

Student & Starter zit met een zetel in de Utrechtse gemeenteraad en is sinds afgelopen gemeenteraadsverkiezingen ook onderdeel van de Utrechtse coalitie. We hebben veel ambities om de stad mooier, beter en gezelliger te maken.  Wij zoeken iemand die samen met ons dit doel wil nastreven. Heb jij interesse in een baan in de lokale politiek, op het prachtige stadhuis in hartje Utrecht? Een baan waar geen dag hetzelfde is en je samenwerkt in een team bestaande uit een raadslid, een secretaris, een communicatiemedewerker en twee andere  commissieleden? Dan ben jij misschien de persoon die wij nu zoeken!

En wat doe je dan precies?

Concreet betekent dit dat je deelneemt aan commissievergaderingen en het raadslid ondersteunt bij de voorbereiding van raadsvergaderingen. Je houdt alle gebeurtenissen binnen jouw portefeuilles bij en informeert de fractie hierover tijdens het wekelijkse fractieoverleg. Je leest relevante onderzoeken en beleidspublicaties en geeft gevraagd en ongevraagd adviezen. Uiteraard houd je de actualiteit goed bij, maar denk je ook verder dan de waan van de dag en over de toekomst van Utrecht. Je staat in direct contact met Utrechters en denkt breder mee over de ontwikkeling van de stad, regio en politieke dilemma’s op alle beleidsterreinen.

Wat vragen wij van jou?

 • Je houdt van politiek en voelt je thuis bij de standpunten van Student & Starter;
 • Je hebt interesse en affiniteit met thema’s zoals duurzaamheid, energie en klimaat;
 • Je volgt het nieuws en de politiek op de voet, bent kritisch, analytisch sterk en denkt in oplossingen;
 • Je bent flexibel en begrijpt dat de lokale politiek een dynamische omgeving is, waarbinnen niet altijd alles even goed te plannen is;
 • Je hebt vaardigheden op het gebied van lobbyen, kunt effectief samenwerken en hebt de capaciteit om snel relaties op te bouwen en te onderhouden;
 • Een harde eis is dat je woont (en ingeschreven staat) in de gemeente Utrecht;
 • Je bent minimaal beschikbaar op maandagmiddag, dinsdagavond en donderdag (overdag en ’s avonds).

En wat krijg je daarvoor terug? 

 • Een toffe werkplek in het stadhuis van Utrecht, midden in de binnenstad;
 • Jonge, gedreven collega’s met een gigantisch netwerk;
 • Veel verantwoordelijkheid en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • Een arbeidsovereenkomst voor 16 uur p/w met een vergoeding van 14 euro per uur.

Solliciteren?

Gaat jouw politieke hart sneller kloppen van deze vacature? Stuur dan vóór 19 augustus een mail naar ruben.snijder@studentenstarter.nl met je CV en een motivatie (maximaal 1 A4tje, maar mag ook in een andere vorm dan een brief). Het streven is om de gesprekken in de periode van 26 augustus tot en met 30 augustus te voeren. De voorgenomen startdatum is 2 september. In overleg zullen we de definitieve datum vaststellen.

Student & Starter wil het perspectief van alle jonge Utrechters delen, wij willen dan ook een afspiegeling zijn van de Utrechtse samenleving. Wij nodigen mensen van allerlei achtergronden dan ook nadrukkelijk uit om te solliciteren. Solliciteer ook als je twijfelt of je aan alle punten voldoet! Er is binnen onze partij ruimte om te leren en te ontwikkelen binnen een functie.

Heb je vragen over de functie, de sollicitatieprocedure of over Student & Starter? Stuur dan een mailtje, appje of bel even met Ruben Snijder 06 34612344. 

Privacyverklaring