Vacature commissielid (16 uur p/w)

Werken in de Utrechtse gemeenteraad

Student & Starter zit sinds 2014 in de Utrechtse gemeenteraad en is sinds afgelopen gemeenteraadsverkiezingen ook onderdeel van de Utrechtse coalitie. We hebben veel ambities om de stad mooier, beter en veiliger te maken. Daarbij kunnen we alle hulp gebruiken en daarom zijn we op zoek naar een nieuw commissielid. Heb jij interesse in een baan midden in de lokale politiek, op het prachtige stadhuis in hartje Utrecht? Een baan waar geen dag hetzelfde is en je samenwerkt in een team bestaande uit een raadslid, een secretaris en drie commissieleden? Dan ben jij misschien de persoon die wij nu zoeken!

Werkzaamheden commissielid

Wat is de beste oplossing om het woningtekort tegen te gaan? Hoe faciliteren we een duurzame roeibaan voor studenten en recreanten? Hoe creëren we een klimaat waarin nieuwe horeca- en festival-initiatieven kunnen floreren? Hoe kunnen we Utrecht het best wapenen tegen digitale criminaliteit? Wat is de beste aanpak van ondermijning en drugscriminaliteit? En hoe zorgen we ervoor dat er genoeg fietsparkeerplekken zijn in de stad?

Zomaar een greep uit de vraagstukken waar jij je als commissielid mee bezig kunt houden en de fractie over adviseert. Daarnaast vragen we je ook om breder mee te denken over de ontwikkeling van de stad en regio en politieke dilemma’s op alle beleidsterreinen.

En wat doe je dan precies?

Concreet betekent dit dat je deelneemt aan commissievergaderingen en de raadsleden ondersteunt bij de voorbereiding van raadsvergaderingen. Je houdt alle gebeurtenissen binnen jouw portefeuilles bij en informeert de fractie hierover tijdens het wekelijkse fractieoverleg. Je leest relevante onderzoeken en beleidspublicaties en geeft gevraagd en ongevraagd adviezen. Uiteraard houd je de actualiteit goed bij, maar kijk je ook verder dan de waan van de dag en denk je na over de toekomst van Utrecht. 

Functie-eisen

  • Je houdt van politiek en je voelt je thuis bij de standpunten van Student & Starter
  • Je volgt het nieuws en de politiek op de voet en bent kritisch, analytisch sterk en denkt in oplossingen. 
  • Je bent flexibel en begrijpt dat de lokale politiek een dynamische omgeving is, waarbinnen niet altijd alles even goed te plannen is
  • Een harde eis is dat je woont (en ingeschreven staat) in de gemeente Utrecht 
  • Je bent beschikbaar vanaf 26 februari
  • Je bent beschikbaar op maandagmiddag, dinsdagavond en donderdag (overdag en ’s avonds)

Wij bieden

  • Een functie dicht op de politieke arena van Utrecht
  • Een toffe werkplek in het Utrechtse stadhuis aan de Oudegracht
  • Een jong en gedreven team om mee samen te werken
  • Een contract van 16 uur p/w met een vergoeding van 14 euro per uur

Solliciteren?

Gaat jouw politieke hart sneller kloppen van deze vacature? Stuur dan voor 25 februari een mail naar ruben.snijder@studentenstarter.nl met je CV en een motivatie (maximaal 500 woorden, mag ook in een andere vorm dan een brief). Het streven is om de gesprekken in de periode van 26 februari tot en met 8 maart te voeren. Heb je vragen over de functie, de sollicitatieprocedure of over Student & Starter? Stuur dan een mailtje, appje of bel even met Ruben Snijder (+31634612344). 

Privacyverklaring