Utrecht moet van haar hoogtevrees af

Niet iedereen is fan van hoogbouw, het zijn tenslotte vaak van die lelijke, grijze flats. Tim is wel fan van hoogbouw. Hoe hoger we bouwen, hoe meer mensen we kunnen huisvesten. Daarnaast kan hoogbouw juist ook heel mooi worden. In deze column vertelt onze lijsttrekker hoe hij de stad in de lucht voor zich ziet.

Wel vaker roep ik dat we hoger moeten bouwen. De reacties zijn niet altijd positief. “Kijk dan naar die lelijke flats in Overvecht!”, roepen mensen dan. Vervolgens leg ik het verhaal uit. Om te beginnen zijn er een heleboel mensen die dankzij die flats een woning in Utrecht kunnen krijgen, vaak ook nog eens voor niet al te veel geld. Daarnaast ben ik er inmiddels vrij zeker van dat we een stuk mooiere exemplaren dan die in Overvecht kunnen bouwen.

Voorbeelden te over
Kijk maar eens naar de plannen voor de NPD-strook in Overvecht of Wonderwoods in het stationsgebied. Ik werd in ieder geval enthousiast, het zijn geweldige voorbeelden van hoe hoogbouw er ook goed uit kan zien. Daarnaast schieten we met de groene gevels en daken op een duurzame manier de hoogte in, waardoor we Utrecht toekomstbestendiger maken. Wat wil je nog meer?

Groen
En dan nog iets. Onze stad is voor een belangrijk deel omgeven door het Groene Hart, ik kom er graag. Hoe lager we bouwen, hoe meer groen we zullen moeten opslokken, want de groei van Utrecht is onvermijdelijk. Laten we stoppen met alleen maar horizontaal denken en beginnen met meer verticaal denken. De lucht is onbezet terrein waar we nog volop gebruik van kunnen maken. Laat de stad dus lekker de lucht in groeien, dan blijft Utrecht op begane grond de fijne, compacte stad die het nu is.

Hoogtevrees
Het is dus hoog tijd dat we in Utrecht onze hoogtevrees gaan kwijtraken. De afgelopen jaren heeft Student & Starter het thema hoogbouw weer op de agenda gezet en dat zullen we absoluut blijven doen. Nieuwe flats bieden volop kansen om meer mensen een woning te gunnen en de stad compact te houden. In combinatie met de moderne architectuur en duurzame aankleding, ben ik ervan overtuigd dat we er iets moois van kunnen maken!

Privacyverklaring