Auteur Kelly Tijhuis

Toekomstbegroting 2020

14.11.2019

Student & Starter kijkt uit naar de toekomst. Een toekomstig Utrecht waar de Dom uit de steigers is, de stad volledige nieuwe wijken rijker is geworden en de nacht bruist als nooit tevoren. Vorig jaar kwamen we al met tal van voorstellen in onze Ambitiebegroting 2019 en ook daarna zijn we volop aan de slag gegaan met die Utrechtse toekomst. Zo komt er meer aandacht voor de psychische en seksuele gezondheid van Utrechters, deden we voorstellen om het grote woningtekort aan te pakken en staat talentontwikkeling van onze sporters eindelijk op de agenda.
 
Toch blijft nog gigantisch veel te wensen over. De Utrechter 2030 was en is hierbij onze rode draad. Hoe kunnen we het leven van deze Utrechter inclusiever, gezelliger en helemaal toekomstproof maken? Met dit idee stelden wij de Toekomstbegroting 2020 op. Een begroting voor een ideaal Utrecht: een stad die de toekomst omarmt, ruimte biedt aan iedereen en gezelliger is dan ooit tevoren!
 
Voor deze Utrechtse toekomst is het nodig dat duurzaamheid serieus wordt genomen, net als de mening van Utrechters: jong en oud. Het is nodig dat we echt werk maken van nieuwe vormen van vervoer, dat we initiatief en creativiteit blijven ondersteunen en sprongen maken op het gebied van digitalisering. Ruimte moet beter en leuker worden benut: het wordt echt tijd om het Janskerkhof terug te geven aan de stad. Dit alles en meer hebben wij geprobeerd te vatten in deze Toekomstbegroting 2020. Veel leesplezier, wie weet ben je daarna nét zo enthousiast over de toekomst als wij!
 

Eva Oosters, fractievoorzitter Student & Starter

 

Lees hier onze toekomstbegroting voor 2020: Toekomstbegroting 2020