Tim Homan doet politiek

Student & Starter heeft zojuist ‘TIM HOMAN DOET POLITIEK’ gepubliceerd op de YouTube. Met de video willen we een doelgroep bereiken waarbij vaak helaas weinig interesse in de politiek is: jongeren die mogen gaan stemmen.

Tim Homan is lijsttrekker van Student & Starter. Hij gaat zich de komende jaren inzetten om de visie van jonge mensen te vertegenwoordigen in de Utrechtse gemeenteraad. Student & Starter heeft niet alleen ideeën over jongeren, maar over de hele stad en de wijze waarop deze bestuurd moet worden. Toch geeft hij graag extra aandacht aan het betrekken van jonge mensen bij de politiek.

Student & Starter kan zich goed vinden in de manier waarop Tim Hofman (BNNVARA) daar aandacht voor vraagt en heeft gevraagd in het verleden. Daarnaast heeft de lijsttrekker natuurlijk de perfecte naam voor een dergelijke actie, waarmee de keuze voor deze vorm van campagne voeren snel was gemaakt.

“Wij hebben er vanaf het begin voor gekozen om op een meer creatieve manier campagne te voeren dan andere politieke partijen dat doen. We spreken uiteraard nog steeds mensen aan op straat, we plakken de stad onder met posters en ons verkiezingsprogramma is inhoudelijk sterk. Toch moet je op zoek gaan naar een vorm die mensen beter betrekt bij de politiek. Dat doe je dus niet door iemand een PDF van 72 pagina’s te laten lezen.” aldus Homan.

Video wordt ook door andere politieke partijen ingezet, maar niet op een manier waarop er meerwaarde wordt gecreëerd. Homan: “Voor wie wel in de inhoud geïnteresseerd is, maar niet door zo’n gigantisch document heen wil ploeteren, hebben wij naast onze interactieve verkiezingswebsite nu ook een filmpje gemaakt waarin ik mensen vliegensvlug door ons verkiezingsprogramma heen leid”.

Privacyverklaring