Auteur Kelly Tijhuis

Fractie

Tessa Sturkenboom, een oud bekende en toekomstig raadslid!

05.03.2020

Tessa Sturkenboom wordt nu als fractiemedewerker ingewerkt om vanaf september het raadslidmaatschap van Eva Oosters over te nemen. Na haar inwerktraject zit Tessa samen met Jeffrey Koppelaar in de raad. Tessa is 27 jaar oud, fanatiek sporter en echt een buitenmens. Ze wil zich dan ook inzetten voor een sportief, duurzaam en groen Utrecht. Ze wil de politiek dichter bij jongeren brengen: “Het is geen ver-van-je-bed-show en de lokale politiek is interessant en nuttig.” 

 

Tessa is een geboren en getogen Utrechter. Al van jongs af aan verkende ze de stad te voet en per fiets. “Maar al fietsend door alle wijken in Utrecht, ken je nog niet de verhalen van de stad. Door mijn tijd als fractiemedewerker en het politieke werk, heb ik ‘Utereg mijn stadsie’ op een heel andere manier leren kennen. En niet alleen dat, ik heb vooral meer begrip van de stad gekregen. Weten wat de reden is waarom werkzaamheden uitgevoerd worden. Wat voorheen gebouwen op rare plekken voor me waren, weet ik nu dat het een daklozenopvang is of een plek waar verslaafden terecht kunnen. Als ik over de werven fiets, weet ik dat al bijna tien jaar getracht wordt de werven te restaureren.” 

 

Waar gaat Tessa zich voor inzetten?
Tessa wil Utrecht duurzamer, sportiever en groener maken, van meer groene gevels en daken, tot het realiseren van de roeibaan in Rijnenburg. Ze wil dat we in Utrecht meer durven en uitdagender worden en de politiek zinvol en laagdrempelig te maken voor iedereen. “Het argument ‘omdat het nou eenmaal zo heurt’ wordt niet gehanteerd binnen Student & Starter. Dit geeft de ruimte aan nieuwe mensen, creëert nieuwe kansen en meer vrijheid, ruimdenkendheid en oplossingsgerichtheid. Denk bijvoorbeeld aan een hoogbouwvisie en plek bieden aan sporttalenten.” 

 

Wat vindt Tessa zo bijzonder aan Utrecht?
Hoewel de stad groeit als een malle, voelt het op de fiets nog steeds als een dorp terwijl je tegelijkertijd de Utrechtse skyline voor je ziet. We hebben nog veel mooi erfgoed en dat maakt Utrecht authentiek en biedt een knusse plaats voor de creatievelingen. Je bent daarnaast in no time in de natuurgebieden rondom Utrecht en aangezien ik gek ben op hardlopen kom ik vaak langs de wateren van Amsterdam Rijnkanaal tot de Kromme Rijn tot Merwedekanaal tot langs de Vecht richting Maarssen.” 

 

Wat betekent het raadslidschap voor jou?
“Raadslid bij Student & Starter zijn, betekent voor mij de uitdaging om mezelf verder te ontwikkelen, om Student & Starter nog meer op de kaart te zetten en om de huidige politiek een spiegel voor te houden dat het ook anders kan. Door constructief, concreet, gedurfd en eigenzinnig te zijn, laten we zien dat jonge mensen juist de volwassen personen zijn die de politiek nodig heeft.”