Auteur Ties de Theije

Zorg en welzijn Vrije tijd

Tablet voor opa & oma

10.12.2018

Steeds meer communicatie en dienstverlening van de gemeente wordt digitaal. Dit geldt niet alleen voor de gemeente, maar ook voor vele andere instellingen. Echter zijn veel ouderen nog niet goed genoeg in staat deze digitale ontwikkeling bij te benen. Ook de aanschaf van een tablet of laptop werpt vaak financieel een te hoge drempel op.

De U-pas

De U-pas is een gratis pas voor mensen met een laag inkomen in Utrecht, De Bilt, Houten, IJsselstein en Stichtse Vecht. Met de U-pas kan het hele gezin meedoen aan sportieve en culturele activiteiten, krijg je korting op bepaalde producten en bij toeristische attracties én zijn er bijdragen voor je kind. Geregeld krijgt het U-pasbureau vragen van met name oudere pashouders waarom zij geen tablet of laptop mogen aanschaffen van hun U-pasbudget.

Het is belangrijk dat ook de oudere Utrechters kunnen meekomen met de digitale sprong die de maatschappij maakt en de gemeente daarbij een faciliterende rol speelt. Daarom diende Student & Starter met succes de motie ‘Een tablet voor opa & oma’ in, die ervoor zorgt dat alle U-pashouders voortaan hun U-pasbudget mogen benutten voor de aanschaf van een tablet of laptop.
 

Zie ook: Motie - Een tablet voor opa & oma