Student & Starter wenst je een fantastisch 2018!

2017 was een goed jaar voor Student & Starter

Het was alweer het vierde jaar voor Student & Starter in de Utrechtse gemeenteraad en wat is het snel gegaan. Ook in 2017 hebben we niet stilgezeten en onze stem in de raad laten gelden. In het afgelopen jaar zijn dan ook veel van onze idee├źn gebruikt, overgenomen en uitgevoerd.

Dankzij Student & Starter kunnen er binnenkort pilsjes in het park worden verkocht en het wordt mogelijk om straks een elektrische bakfiets te lenen van de gemeente om je grofvuil weg te brengen als je zelf geen auto hebt. Ook staat door ons de burn-out problematiek onder jongeren nu hoog op de agenda.

Verder komen er nieuwe studentenwoningen aan de Briljantlaan en de NPD-strook. Op ons aandringen gaat er worden gekeken naar het toetsen van gesubsidieerde instellingen op goed werkgeverschap en dankzij onze inzet wordt de website van de gemeente beter toegankelijk voor blinden!

Dat betekent natuurlijk niet dat onze klus geklaard is. Daarom presenteren we (een klein deel van) onze goede voornemens voor 2018:

  • Student & Starter gaat zich inzetten om de regelgeving rondom splitsen en omzetten van woningen weer te verruimen met als gevolg: meer studenten- en starterswoningen.
  • Ook willen we ervoor gaan zorgen dat mensen meer online kunnen participeren. We gaan op zoek naar een online platform wat past bij een jonge stad als Utrecht, zodat mensen beter hun stem kunnen laten horen over gemeentebeleid.
  • Omdat er zoveel te doen is geweest rondom onze roeiers gaan we ons er in 2018 hard voor inzetten dat onze eigen Utrechtse roeiers eindelijk duidelijkheid krijgen en op het Merwedekanaal kunnen blijven roeien.
  • En naar aanleiding van onze motie creativiteit kent geen anci├źnniteit komt er naar verwachting eindelijk een voorstel om jonge makers in de cultuursector betere subsidiemogelijkheden te geven. We zullen er natuurlijk scherp op zijn dat dit voorstel er gaat komen en dat het voldoet aan onze eisen.

Wij hopen ook in 2018 weer op jullie steun en input te kunnen rekenen, zodat wij ons weer in kunnen zetten voor een nog beter, mooier en levendiger Utrecht.

Student & Starter wenst je een fantastisch 2018!

Privacyverklaring