Student & Starter als coalitiepartner

Vanochtend heeft verkenner Roel van Gurp zijn advies uitgebracht voor een nieuwe coalitie in Utrecht. Zijn voorstel bestaat uit de partijen GroenLinks, D66, PvdA, Student & Starter en ChristenUnie.

Student & Starter en PvdA zijn daarin de nieuwkomers, beide partijen boekten winst met het aantal stemmen tijdens de verkiezingen afgelopen maart. Voor Student & Starter is het de eerste keer dat wij mogen meedoen met de coalitieonderhandelingen.

We nemen verantwoordelijkheid

Fractievoorzitter Esma Kendir: Er is voor ons een grote noodzaak om verantwoordelijkheid te nemen in het stadsbestuur. Bijvoorbeeld als je kijkt naar hoe starters en studenten in de knel komen bij het vinden van een woning. Wij hebben veel idee├źn om het tekort tegen te gaan.

Daarbij heeft ook de mentale gezondheid van de stad een enorme klap te verduren gehad de afgelopen twee jaar, een probleem dat wij graag de komende collegeperiode zouden aanpakken. We zien dat juist in een progressieve stad als Utrecht, met veel jonge mensen. Daarom vinden we het belangrijk dat Student & Starter een rol in de coalitie gaat spelen.

De inhoud staat voorop

We zijn blij met hoe de verkennende gesprekken zijn verlopen en hebben veel vertrouwen in een goed verloop van de verdere onderhandelingen. We zijn klaar voor een rol van betekenis in het Utrechtse stadsbestuur, daarom staat de inhoud de komende weken op de eerste plek.

Er zijn gelukkig veel gedeelde ambities met de andere genoemde partijen. Bijvoorbeeld als je kijkt naar het aanpakken van de klimaatcrisis, wooncrisis of kansenongelijkheid. Daarnaast is ook de levendigheid van de stad, gezelligheid en ontmoeting, een heel belangrijk thema voor ons.

Blijvertje in de Utrechtse politiek

Met de verkiezingsuitslag van afgelopen maart hebben we de stad al laten zien dat we een blijvertje zijn in de Utrechtse politiek. Dat we nu dit vertrouwen krijgen van de verkenner en de andere partijen maakt mij mega trots op alle mensen die zich de afgelopen acht jaar zo keihard hebben ingezet voor de partij.

Nu gaan we graag aan de slag met een ambitieus en progressief coalitieakkoord. Het gaat ons daarbij niet om de komende vier jaar, maar om de komende twintig jaar!

Heb je vragen? Stuur een berichtje naar esma.kendir@studentenstarter.nl.

#1 Esma Kendir
Privacyverklaring