Stop de uitbuiting door huisjesmelkers

Student & Starter is erg blij met het plan van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) om gemeenten de mogelijkheid te geven actiever te handhaven op huisjesmelkerij. We vinden de mogelijkheid om huisjesmelkers sneller en harder te straffen erg gewenst en daarom steunen we het voorstel van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) om verhuurders actief te controleren.

“De gemeente doet veel om huisjesmelkers aan te pakken, maar het ontbreekt nog aan echte slagkracht’. Met dit voorstel van de LSVb hopen we dat er nieuwe wetgeving komt, zodat we daar in Utrecht gelijk mee aan de slag kunnen!”

Tim Homan van Student & Starter

Met het voorstel dat minister Kajsa Ollongren van Wonen vandaag ontving, kunnen verhuurders straks actief gecontroleerd worden. Zo hoeven studenten niet meer het initiatief te nemen wanneer zij slachtoffer worden van te hoge huur of om een andere reden waarbij de verhuurder zich niet aan de afspraken houdt. Verder komt met het voorstel ook de optie voor huurders om de gemeente anoniem te tippen over een huisbaas die zich niet aan de wetgeving houdt, iets dat eigenlijk al veel eerder geregeld had moeten zijn.

Het is al moeilijk voor studenten om een woning te vinden, waardoor ze vaak geen actie durven te ondernemen. Verder zijn studenten vaak bang dat de relatie met de huisbaas drastisch verslechtert. Met het voorstel moet dit probleem opgelost worden en wordt het tijd dat praktijken van huisjesmelkers worden verbannen uit Utrecht!

Privacyverklaring