Auteur Ties de Theije

Veiligheid Vrije tijd Werken

Ruimte voor iedereen? Dan ook voor de Utrechtse sekswerker!

23.11.2018

 

Al in 2013 werden de boten aan Het Zandpad en de raamprostitutiepanden aan de Hardebollenstraat in het centrum gesloten vanwege aanwijzingen voor mensenhandel. De gemeente gaf op dat moment aan dat er geen einde zou komen aan de raamprostitutie in de stad, maar dat alleen de vergunningen van de zittende uitbaters werden ingetrokken.

 

Er werd een plan opgesteld om ‘Het Nieuwe Zandpad’ te realiseren en de gemeente schreef een aanbesteding uit om geschikte partijen te vinden voor bouw en beheer. Meerdere partijen meldden zich en realisatie leek binnen handbereik, maar toch volgden er jaren van touwtrekken en onenigheid, waardoor nu, ruim vijf jaar na de sluiting van de originele prostitutiezones er nog steeds geen plek is gecreëerd waar deze sekswerkers eerlijk, fatsoenlijk en veilig hun werk kunnen doen.

 

Nu in 2021 ook nog de tippelzone aan de Europalaan wordt gesloten, dreigt de volledige legale prostitutie te verdwijnen. Er wordt zelfs gesproken over totale afschaffing van tippel- en raamprostitutie in Utrecht.

 

Student & Starter is fel tegen deze opdoeking en vindt dat ‘Het Nieuwe Zandpad’ zo snel als mogelijk gerealiseerd moet worden. Afstel van beide zones zal de toestroom van illegale bordelen bevorderen en wat betreft Student & Starter moeten sekswerkers te allen tijde hun beroep eerlijk en veilig kunnen uitoefenen.


Utrecht, ruimte voor iedereen? Dus ook voor de Utrechtse sekswerker!

Zie ook: Al 5 jaar geen veilige werkplek voor sekswerkers