Auteur Eva Oosters

Vrije tijd Horeca

Regelvrij, iedereen blij!

30.10.2018

Vorig jaar juni diende Student & Starter met succes de motie “regelvrije zones voor Utrecht” in, het college reageerde onlangs op deze aangenomen motie. Uit de reactie bleek dat geen enkel winkelgebied in Utrecht geschikt zou zijn voor een systeem met regelvrije zones. Zo’n systeem zou kunnen resulteren in bijvoorbeeld meer pop-up terrassen, meer blending tussen winkels en horeca en meer vrijheid in openingstijden. Geweldige voorbeelden dus!

 

Gemeente Utrecht is ervan overtuigd dat we hetzelfde effect van freezones kunnen bereiken met de regelingen die we nu al hebben. Nou helemaal mooi, dat wil Student & Starter wel eens zien.

 

De regelvrije zones zijn al uitgeprobeerd in Amsterdam. Een drempel voor de ondernemers in Amsterdam is dat de zones maar voor een periode van 2 jaar waren en daarom de continuïteit in het exploiteren van hun onderneming ver te zoeken was. Dat kunnen we in Utrecht natuurlijk beter. Student & Starter ziet dan ook mogelijkheden in meer vaste regelvrije zones die worden aangewezen, zodat de omliggende buurt echt een boost krijgt.  

 

Student & Starter zou graag, naar aanleiding van de aangenomen motie willen dat het college, met maatwerk, op zoek gaat naar een gebied waar zo’n project goed bij zou passen.

 

Wat Student & Starter betreft mag gebruik worden gemaakt  van de regelingen die nu al bestaan en er een leuke naam aangeven, zolang het maar een specifieke regelvrije zone is. Op die manier kunnen nu minder hippe winkelgebieden weer “fraai” worden gemaakt.

 

Zie ook: Motie - Regelvrije zones voor Utrecht