Auteur Eva Oosters

Vrije tijd Horeca

Pils (?) in het park

05.02.2019

Daar was ‘ie dan! De langverwachte reactie op onze motie Pils in het Park. In de brief van 1 februari 2019 stond beschreven wat de mogelijkheden waren. Het ziet er dan toch naar uit dat er in de zomer van 2019 op meer plekken hapjes en drankjes gehaald kunnen worden bij parken!

De parken die op dit moment worden voorgesteld zijn het Maximapark, Park Transwijk, Lepelenburg en het Griftpark. De gemeente staat er positief tegenover om te kijken naar mogelijkheden voor standplaatsen bij deze parken. Wie weet haal jij straks wel een overheerlijk broodje of een kekke smoothie in het zonnetje terwijl je vrienden op een kleedje op je wachten. Klinkt goed, toch?

De gemeente stelt ook dat ventvergunningen wellicht beter passen bij het aanbieden van hapjes en drankjes in parken. Wij zullen kijken of we ook hier aandacht voor kunnen krijgen onder ondernemers.

Het énige minpuntje is dat het niet mogelijk blijkt een pilsje te verkopen bij mobiele standplaatsen. Daar willen we ons natuurlijk niet zomaar bij neerleggen. Wij gaan op zoek naar de mogelijkheden die bijvoorbeeld evenementenvergunningen wel bieden. Op welke manier kunnen we als gemeente wel bewerkstelligen dat iemand een radlertje kan bestellen in het park?

Zie ook: Pils (en meer) in het park!
Zie ook: Motie - Pils in het Park