Auteur Eva Oosters

Werken

PicNic: onderbetaling en slechte werkomstandigheden

19.12.2018

PicNic is een populaire nieuwe aanbieder die razendsnel je bestelde boodschappen bij je thuis aflevert. Student & Starter is fan van deze innovatieve bedrijven die zich blijven ontwikkelen. Wel vinden we dat iedereen een eerlijk loon, een goede arbeidsovereenkomst en goede werkomstandigheden heeft.
 

Na onze gesprekken met de medewerkers van PicNic zijn wij tot de conclusie gekomen dat PicNic tekort schiet op deze vlakken. De medewerkers geven aan stress te ervaren door de manier van werken, waarbij de prestatiedruk erg hoog ligt. De omstandigheden zijn ook niet altijd even veilig, de medewerkers moeten in hoge rekken klimmen en tillen vaak hele zware dozen. Ook kunnen zij vaak niet de uren werken die zij zouden willen werken. Daarbij zijn de arbeidsvoorwaarden niet afgestemd op het supermarkt CAO, waar Student & Starter eigenlijk wel vindt dat dat op zijn plaats zou zijn.
 

Om deze toffe innovatieve bedrijven echt een succes te laten worden, moet wat ons betreft dan ook eerlijk worden omgegaan met werknemers. Dit hebben wij ook al meermaals aangekaart op het gebied van werkervaringsplekken. Eerlijk werk: ook bij innovatieve bedrijven! Donderdag stellen we, gezamenlijk met PvdA, Groenlinks en de SP vragen aan de wethouder over de situatie bij PicNic.