Student & Starter presenteert een kieslijst vol nieuwe energie

Op 16 januari heeft de Utrechtse gemeenteraadspartij Student & Starter haar kieslijst ingestemd. De lijst bestaat uit vijftig jonge progressieve Utrechters vanuit alle hoeken van onze stad. Hiermee staat de lijst symbool voor de broodnodige nieuwe energie in de Utrechtse politiek.

Sinds de oprichting in 2013 komt Student & Starter op voor de belangen van jonge Utrechters, en is daarmee hét frisse geluid in de Utrechtse politiek. Gebruikmakend van de kennis, kunde en energie van studenten en starters, heeft de partij al vaak haar stempel weten te drukken op verschillende politieke besluiten: van het realiseren van meer betaalbare studentenwoningen tot het verduurzamen van de stad. 

De huidige lijst wordt aangevoerd door Esma Kendir (23), een jonge en bevlogen student Bedrijfskunde. Esma was voorheen bestuurslid van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb). De lijsttrekker doet een oproep aan alle jongeren in Utrecht: “Laat de kracht van ónze generatie horen en geef jóuw stem in jóúw stad aan een jonge Utrechter.”

Op plek twee staat Victor Paalman (24). Victor is student Informatica en werkt als ontwikkelaar in Utrecht. Hij heeft een groot hart voor huisvesting. Victor: “Starters verlaten na hun studie onze stad omdat zij geen woning kunnen vinden. Iedere Utrechter verdient een betaalbare en veilige plek om te wonen. Daarom moeten we als stad veel meer woningen bouwen. Om de schaarse ruimte duurzaam te benutten, zullen we hoger moeten bouwen, binnen én buiten de grenzen van de stad.”

Op plek drie staat Annemarijn Oudejans (22). Annemarijn studeert Sociologie en is lid van de universiteitsraad. Annemarijn: “Ik wil de ideeën en zorgen van Utrechters met beide handen aanpakken. Corona heeft er hard ingeslagen, de eenzaamheid in de stad is toegenomen. Daarom zet ik alles op alles om Utrecht ook mentaal uit de crisis te halen. We doorbreken het taboe rondom mentale kwesties en de wachtlijsten moéten korter.”

Check hieronder de hele Kieslijst van Student & Starter!

Privacyverklaring