Auteur Tim Homan

Wonen

Op naar nieuwbouw voor vrienden

11.07.2018

Nog steeds is er in Utrecht sprake van een groot tekort aan woningen. Daarom worden er door de gemeente veel nieuwbouwprojecten gepland. Voorbeelden hiervan zijn de Merwedekanaalzone, de Cartesiusdriehoek en het stationsgebied. Toch kan het zo nog tien jaar duren voordat al deze nieuwbouwprojecten voltooid zijn. Student & Starter vindt het juist daarom extra belangrijk dat we bij deze projecten gaan inspelen op de woonwensen van de toekomst.
 

Bij de raadsbehandeling van de Voorjaarsnota 2017 heeft Student & Starter de motie ‘Nieuwbouw voor vrienden’ ingediend. Doel van de motie was om ervoor te zorgen dat in al die nieuwbouwprojecten ook friendswoningen terecht komen. Dit zijn woningen die je als groep vrienden kan delen. Reuzegezellig natuurlijk en ook nog eens een stuk goedkoper dan je eigen woning huren. Niet voor niets wordt deze vorm van wonen onder jongeren steeds populairder, maar ook voor ouderen zou het soms een mooie oplossing kunnen zijn.
 

In de raad was er veel steun voor de motie en de wethouder heeft de motie overgenomen, wat betekent dat hij ermee aan de slag zal gaan. Hopelijk kunnen dus over niet al te lange tijd de eerste, gloednieuwe friendswoningen worden bewoond door jou en je vrienden.

 

Zie ook: Motie - Nieuwbouw voor vrienden

Zie ook: Waarom Friends een revolutionaire serie is