Op een duurzame manier de hoogte in

Het plan Wonderwoods aan het Beurskwartier zet duurzame hoogbouw in om aan de woningvraag in Utrecht te voldoen. Student & Starter zet zich nog altijd in voor hoogbouw om te anticiperen op de woningvraag. Met het project Wonderwoods wordt duurzaamheid en hoogbouw gecombineerd en daar zijn wij blij mee! De hoogbouw zal zich vestigen aan het Beurskwartier en na verwachting zal de bouw starten in 2019 om in 2022 klaar te zijn voor gebruik!

Student & Starter pleit al langer voor veel meer grootschalige bouw van woningen. Met Wonderwoods wordt bijgedragen aan de realisatie van deze wens. In Wonderwoods komen koop- en huurwoningen voor o.a. mensen die werkzaam zijn in de publieke sector, maar er komen ook atelierwoningen. Als kers op de taart komt er ook ruimte voor kantoor, horeca, sport, kleinschalige winkels, educatie, inpandige stallingen voor fietsen en (deel)auto’s en de publieksfunctie Playlab. Het is echter nog niet duidelijk in hoeverre er woningen beschikbaar komen voor studenten. Student & Starter hoopt dat er ook gedacht is aan woningen voor studenten!

De hoogbouw zal gebouwd worden aan de Croeselaan, tegenover het Beatrixgebouw. Bij de ontwikkeling en de bouw wordt gedacht aan de duurzaamheid van dit stadsdeel. Wonderwoods zal bestaan uit twee torens van 90 en 70 meter hoog waarin op een duurzame manier plaats wordt gemaakt voor wonen, werken, ontspanning en vermaak. De torens zullen zich kenmerken door een veelheid aan beplanting in en op het gebouw waardoor ze als het ware verticale bossen vormen.

Privacyverklaring