Auteur Ties de Theije

Wonen

Ook bewoners van een studentenhotel hebben huurrecht

06.07.2018

Afgelopen december heeft The Student Hotel bekend gemaakt een vestiging te willen openen in Utrecht. Studenten die verblijven in The Student Hotel krijgen geen huurovereenkomst, maar een hotelovereenkomst waarmee de huurwetgeving wordt omzeild.
 

In Utrecht is nog steeds sprake van een groot tekort aan studentenhuisvesting. Door de schaarste aan woonruimte zullen studenten sneller akkoord gaan met de constructie van een ‘studentenhotel’, simpelweg omdat ze woonruimte nodig hebben. Bewoners van een studentenhotel kunnen wegens het gebrek aan huurrechten niet worden beschermd tegen zaken als huisvredebreuk en directe uitzetting. Ook kunnen ze niet een eerlijke huurprijs afdwingen bij de huurcommissie.
 

Student & Starter is altijd een voorstander van meer woongelegenheid voor studenten, maar wat ons betreft geldt huurwetgeving voor iedereen. Daarom diende Student & Starter een motie in die de woonvorm ‘studentenhotel’ laat voldoen aan het ‘gewone’ huurrecht. Donderdag werd tot onze vreugd onze motie door een meerderheid in de raad aangenomen.
 

Zie ook: motie - Ook bewoners van een studentenhotel hebben huurrechtmotie