Auteur Isabeau Jensen

Vereniging

Alles wat je wilt weten over ons nieuwe bestuur

03.07.2018

Student & Starter heeft sinds zaterdag 30 juni een nieuw bestuur! Leer Michiel, Anna, Tim, Marcelle, Jelmer en Isabeau hieronder beter kennen en ontdek wat een verenigingsbestuur van een politieke partij eigenlijk doet. 

Wat is een verenigingsbestuur?
Student & Starter is een politieke partij met een vereniging. Elke vereniging heeft een bestuur. Zo ook wij. Het verenigingsbestuur is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de partij buiten het uitdragen van de dagelijkse politiek en onze politieke lijn om. Ook zou de vereniging blijven bestaan, mochten we ooit niet in de raad zitten (hopen we natuurlijk niet op). De vereniging houdt ook de politieke lijn van Student & Starter over tijd in de gaten. Dit gaat via de congressen. Ten derde verzorgt het verenigingsbestuur, in ons geval veelal gewoon samen met de leden, voor de gezelligheid: borrels, filmavonden en weekendjes weg. 

En wie zijn deze mensen dan?
Sinds zaterdag is Michiel onze voorzitter. Michiel is 22 jaar en student Geschiedenis en Wijsbegeerte. Hij is oud ab actis van S.S.R.-N.U. en zit momenteel onze vereniging voor. Onze vice-voorzitter is Anna, 22 jaar en  oud-voorzitter van studentenvereniging S.S.R.-N.U. Daarnaast is Anna twee jaar vrijwilliger geweest bij het goede-doelen restaurant Happietaria. Anna studeert rechten aan de Universiteit Utrecht. Onze nieuwe secretaris en bestuurslid fractie is Marcelle. Marcelle is 27 en werkt bij een Public Affairs bureau. Ze is afgelopen jaar afgestudeerd in beleid, communicatie en organisatie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. De vierde persoon in dit stel is Tim. Hij is algemeen bestuurslid en zal zich gaan richten op ledenwerving en het Student & Starter netwerk. Tim is 26 en studeert bestuurskunde aan de Avans Hogeschool in Den Bosch. Verder is hij barman bij Caf├ę Ledig Erf (komt mooi uit). Ook zit Isabeau in het bestuur. Zij neemt de schone PR-taak op zich en gaat de schaduwfractie op poten zetten. Isabeau, 24, werkt als communicatieadviseur voor de NJR en probeert tegelijkertijd haar master neurolingu├»stiek aan de Universiteit Utrecht af te ronden. Zij was eerder bestuur van studentenvakbond VIDIUS. Penningmeester Jelmer checkt in het werkende leven of ziekenhuizen hun beloftes wel nakomen (ongeveer). Hij wisselt pas in september wegens boekhoudtechnische redenen. Wel kletst hij al lekker mee over beleid en drinken we met hem op zijn minst elke twee weken een biertje. 

Wil je het nieuwe bestuur feliciteren of hen iets meegeven voor het aankomende jaar?
Mail dan naar info@studentenstarter.nl 

Het bestuur vergadert om de week op woensdag. Weten wanneer precies? Klik hier voor de agenda. De vergaderingen zijn altijd open dus app/mail ons vooral om te weten waar we uithangen.