Eva Oosters kandidaat-wethouder voor Student & Starter

De fractie van Student & Starter draagt oud-raadslid Eva Oosters (25) voor als wethouder in Utrecht. Eva is een bekende in de Utrechtse politiek, ze was gemeenteraadslid in de periode 2018-2021. In deze periode heeft zij onder andere gezorgd voor een subsidie voor jonge kunstenaars. Ook zette zij zich in voor mentale gezondheid en streed ze tegen straatintimidatie. Eva is opgeleid als jurist en historicus en rondt dit jaar haar master politicologie en internationaal veiligheidsrecht af. Na haar raadslidmaatschap was zij redacteur bij de podcast en theatershow van ‘De Kiesmannen’.

Fractievoorzitter Esma Kendir is trots op Eva als wethouderskandidaat: “Eva heeft zich in de raad bewezen als kundig politica met veel passie voor Utrecht. Ik ben ervan overtuigd dat Eva veel nieuwe energie gaat brengen in het college! De stad zal veel van haar gaan zien.”

Eva kan niet wachten om aan de slag te gaan: “Utrecht staat voor grote opgaven. We willen vaart maken met het aanpakken van de klimaatcrisis, het oplossen van het woningtekort en het werken aan meer kansengelijkheid. Ik vind het een grote eer om daar als wethouder mijn bijdrage aan te leveren, zeker in zo’n mooie stad als Utrecht.”

De afgelopen maanden heeft Student & Starter onderhandeld met GroenLinks, D66, PvdA en ChristenUnie over een coalitieakkoord. Informateurs Roel van Gurp en Steven van Weyenberg hebben gisteren aangegeven dat de partijen eruit zijn en dat het akkoord op 1 juni zal worden gepresenteerd aan de stad.

Privacyverklaring