Jouw valentijnsbrief

Lieve Utrechter,

Wij zijn nu vier jaar happy together en wat hebben we in die jaren samen veel bereikt! Door ons zijn er meer studentenwoningen, kunnen we pils drinken in het parken kunnen we op meer plekken in de stad onze fiets kwijt. We hebben samen gestreden voor meer sportmogelijkheden in de openbare ruimte en een inclusieve stad. We hebben opgetreden tegen het taboe op burn-outs onder jongeren. 

Wat een uitdaging was het om in Utrecht op kamers te gaan. Gelukkig hebben we dat kamertje uiteindelijk op de kop kunnen tikken. In de afgelopen termijn zijn er dankzij Student & Starter duizenden kamers bijgebouwd. Het gaat de goede kant op, maar toch kampt Utrecht nog steeds met een tekort van wel 5000 kamers. Dit probleem kan niet snel genoeg worden aangepakt. Student & Starter wil in 2021 het kamerprobleem volledig opgelost hebben.

Misschien willen we in de komende vier jaar wel gaan samenwonen: wat een fantastische volgende stap in het leven zou dat zijn. We moeten dus ook zorgen voor meerstarterswoningen in Utrecht. Op dit moment is er een tekort aan middeldure huur en wij halen samen natuurlijk nooit die torenhoge inkomenseisen. Student & Starter wil veel extra starterswoningen realiseren zodat ook onze liefde voor Utrecht iets voor de lange termijn is.

‘s Nachts willen wij tot in de vroege uurtjes samen zijn en een wijntje drinken aan de grachten. Als de nacht eenmaal valt, moet onze prachtige stad blijven bruisen. Student & Starter gaat voor nachtwinkels en vrije openingstijden voor de horeca. We willen onze relatie goed onderhouden, daarom willen we de stad verduurzamen. Ook onze kinderen en kleinkinderen moeten hier kunnen blijven wonen en genieten.

Wij hebben een bijzondere liefde voor Utrecht. We hebben grootse plannen voor deze mooie stad. Om die te realiseren hebben we jouw stem nodig. Met elkaar kijken we met een frisse blik naar de toekomst van deze mooie, oude stad. Op 21 maart kun jij op ons stemmen en ervoor zorgen dat wij meer ruimte krijgen in de Utrechtse gemeenteraad. Zo kunnen we daar de visie van jong Utrecht laten horen. We zijn in grote getalen aanwezig in de stad, maar niet in het stadhuis. Dat is een groot gemis.

Laat je stem horen op 21 maart bij de stembus.

Waar rozen verwelken en schepen vergaan
Zal onze liefde voor Utrecht blijven bestaan
Lieve stadsgenoot, afgelopen vier jaar was fijn
Lieve Utrechter… Wil jij ook dit jaar onze Valentijn zijn?

Met Utrechtse liefde,


Tim Homan,
Lijsttrekker van Student & Starter

Privacyverklaring