Jonge Utrechter laat zich horen in plannen van Jaarbeurspleingebouw

Utrecht wil zich dynamisch ontwikkelen als stad. Eén van de gebieden die zich in rap tempo transformeert en met grootse plannen presenteert is het Stationsgebied. En jij hebt invloed op deze ontwikkeling! Binnenkort begint de bouw van een heus ‘Jaarbeurspleingebouw’. Voordat het zover is, vinden er nog een aantal stappen plaats in het politieke proces. Eén van die stappen is het Stedenbouwkundig Programma van Eisen

Het wat?! Het ‘Stedenbouwkundig Programma van Eisen Jaarbeurspleingebouw’ ligt voor ter consultatie? Te gek! Laat je niet misleiden door de droge verwoording, want jij kan (tot 6 juni) je wildste ideeën inbrengen en wie weet nemen ze deze nog mee in het ontwerp.

In december 2020 werd een enquête onder Utrechters afgenomen met hun wensen voor dit gebouw. Maar liefst de helft van de reacties kwam van jongeren (18-29 jaar)! Wij vinden het ontzettend leuk om te zien dat participatie onder jongeren leeft op dit onderwerp. 

De input die deze groep leverde is dan ook terug te zien: een ruimte voor urban sports, nachthoreca, een club in de kelder. Ook komen er culturele voorzieningen, werk- en studieplekken en misschien wordt er zelfs nog ruimte gemaakt om (een deel van) de skatebaan te behouden. Allemaal onderwerpen waar Student & Starter zich in het verleden hard voor heeft gemaakt en waar de jonge Utrechter dus ook behoefte aan heeft. 

Heb jij de enquête niet ingevuld maar wil je toch je mening laten horen? Check dan deze pagina om de plannen te lezen en vul dit formulier in met jouw mening! 

Foto: CU2030

Privacyverklaring