Auteur Ties de Theije

Onderwijs

Internationale School Utrecht krijgt nieuwe locatie

27.04.2018

Student & Starter is erg blij met de komst van de nieuwe vestiging van de Internationale School. Het maakt het vestigingsklimaat van Utrecht een stuk aantrekkelijker voor bedrijven. Zij hebben vaak werknemers uit het buitenland voor wie het belangrijk is dat hun kinderen naar een internationale school kunnen.
 

Begin dit jaar zijn gemeente Utrecht, Stichting International School Utrecht en Universiteit Utrecht tot een akkoord gekomen over de realisatie van de nieuwbouw voor de Internationale School in Utrecht. Deze school zal gerealiseerd worden aan de Cambridgelaan, gelegen in Utrecht Science Park de Uithof en moet plaats gaan bieden aan 1200 scholieren tussen de 3 en 18 jaar.
 

Een internationale school is een school waarop wordt lesgegeven in een buitenlandse taal, in de praktijk vaak het Engels. Het voordeel van een Internationale School is dat kinderen in veel verschillende landen toch hetzelfde curriculum kunnen volgen. Hierdoor kunnen kinderen die regelmatig tussen verschillende landen migreren overal ter wereld hun schoolloopbaan naadloos voortzetten. Na het afronden van de Internationale School heb je het juiste instapdiploma voor een reguliere opleiding in veel verschillende landen.
 

In 2012 werd de Internationale school geopend aan de Van Bijnkershoeklaan. In de tussentijd is deze school flink gegroeid, met momenteel leerlingen van wel 25 verschillende nationaliteiten. De start van de bouw van de nieuwe locatie aan de Cambridgelaan wordt verwacht in het begin van 2020.