Auteur Ties de Theije

Mobiliteit Wonen

In het najaar meer duidelijkheid over aantal bruggen Merwedekanaal

26.06.2018

In het oorspronkelijke ontwikkelingsplan werd gesproken over drie bruggen die de nieuw te ontwikkelen Merwedekanaalzone zouden verbinden met Rivierenwijk. Echter zouden voor deze bruggen verschillende woonbootbewoners hun huis kwijtraken, zou het ten koste gaan van bestaand groen en ervaren onze Utrechtse roeiers bijzonder veel hinder aan extra bruggen. Leuk bijkomend voordeel: één brug bouwen en onderhouden is veel goedkoper dan drie.
 

In februari dit jaar werden onze ‘Merwedemoties’ al aangenomen. Door onze motie ‘Dit is niet te overbruggen’ wordt onderzocht of het ook mogelijk is om de Merwedekanaalzone te ontwikkelen met één nieuwe brug tussen de Balijebrug en de Socratesbrug in plaats van drie.
 

In de tussentijd ging Student & Starter in gesprek met woonbootbewoners, welke vooral erg veel last hebben van de alsmaar voortdurende onzekerheid. Er is simpelweg behoefte aan duidelijkheid. Na vragen van Student & Starter afgelopen donderdag heeft ondertussen de wethouder toegezegd uiterlijk dit najaar met de uitkomsten te komen van het onderzoek naar de variant met één brug. Fijn voor alle betrokkenen!

Zie ook: Merwedemoties: bruggen beperken, woonboten behouden, roeiers laten roeien