Auteur Eva Oosters

Algemeen

Happy Coming-Out day!

11.10.2018

Vandaag is het de internationale Coming-Out day. Student & Starter draagt de regenboog gemeenschap een warm hart toe en zet zich hier binnen de politiek voor in.
 

Vorige week was de bijeenkomst voor het Utrechtse regenboogakkoord. In dit akkoord wordt voor de periode van 2018-2022 vastgelegd wat wij hier in Utrecht doen voor onze LHBTIQ+’ers.
 

Zelf nam ik plaats aan de tafel over de Rol van de Gemeente en een tafel over Veiligheid. Aan de eerste tafel leerde ik over alle middelen die binnen de gemeente al worden ingezet. Zo komt er een e-learning traject voor de medewerkers van de gemeente om te leren over LHBTIQ+ en hoe hun eigen dienstverlening te verbeteren. Ook is Werk & Inkomen bezig met het traject GenderTalent, om transgenders die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt een steuntje in de rug te bieden.
 

Bij de tafel over Veiligheid bleek dat er nog veel te verbeteren is. Zo is er acht jaar geleden een meldpunt bij de gemeente opgericht tegen homogeweld, dit meldpunt is inmiddels sterk verouderd en onbekend geworden. Student & Starter wil zich inzetten om dit meldpunt een nieuwe boost te geven, zodat iedereen weet dat ze terecht kunnen bij de gemeente.
 

Er staat nog veel te gebeuren voor een volledig regenboogkleurig Utrecht, maar we timmeren hard aan de weg. Morgen is hiervoor een mooie dag. Met verschillende partijen sluit Student & Starter aan bij het hijsen van de regenboogvlag bij het Stadskantoor!