Auteur Kristin van der Veen

Wonen

Geen plek voor kwetsbare jongeren?!

13.07.2018

Je hebt er misschien al meer over gelezen, maar wij hebben ons afgelopen periode erg boos gemaakt over het tekort aan woonruimte voor kwetsbare jongeren. Daarom hebben wij tijdens de laatste raadsvergadering over de Voorjaarsnota een motie ingediend om het college echt aan het werk te zetten met het vinden van een juiste woonplek. Deze motie werd unaniem ingestemd door de raad, een mooi signaal naar de wethouder!
 

Zoals je kan lezen in het vorige artikel hierover, gaat er nog veel mis. Zo is er geen goede communicatie tussen de afdelingen van de gemeente verantwoordelijk voor de zorg voor deze jongeren en de afdelingen die woningen moet vinden. Mede hierdoor zijn er tot nu toe maar 5 van de 75 beoogde woningen gerealiseerd. Tijd dus voor een tandje er bij. In de motie vragen we dan ook het college de opdracht zo breed mogelijk uit te zetten en ook te zorgen dat de communicatie tussen huisvesters en de verantwoordelijke afdelingen bij de gemeente echt gaat verbeteren.
 

We houden de voortgang scherp in de gaten, en met de toezeggingen van de wethouder dat de situatie echt gaat verbeteren, hopen we nu echt verschil te maken voor deze groep jongeren.
 

Zie ook: Motie - Geen plek voor kwetsbare jongeren

Zie ook: Meer woningen voor kwetsbare jongeren