Auteur Kelly Tijhuis

Even voorstellen: toekomstig raadslid Jeffrey Koppelaar!

29.10.2019

Jeffrey is vanaf deze week aan het warmdraaien voor het raadslidschap wat hij van Tim Homan gaat overnemen in januari! Hij wil zich in het bijzonder inzetten voor het nijpende woningtekort in de stad, publieksdienstverlening en de positie van jonge kunstenaars. 

 

Jeffrey is 27 jaar en op zijn 18e verhuisd naar Utrecht voor zijn studie Theater-, Film en Televisiewetenschap (tegenwoordig Media en Cultuur). Na zijn studie heeft hij twee jaar als fractiemedewerker gewerkt binnen Student & Starter. Dat combineerde hij met werken bij de LSVb, waar hij beleidsmedewerker Huisvesting was. Het afgelopen jaar heeft hij als wijkmanager gewerkt bij de Gemeente Dordrecht.

 

Waar wil jij je zoal voor inzetten binnen Student & Starter?

“Waar ik me onder andere voor wil inzetten, is het verkleinen van het nijpende woningtekort in de stad. In het bijzonder voor jonge mensen. We komen duizenden woningen tekort en dat moet echt veranderen! Om dit op te lossen moeten we inzetten op hoogbouw en het slim gebruiken van beschikbare ruimte.

 

Een ander punt wat voor mij heel belangrijk is, is dat de gemeente zorgvuldig omgaat met haar inwoners. Dat betekent dat we de publieksdienstverlening constant moeten blijven verbeteren en met goede werkvormen bewoners laten meedenken en beslissen. Goed verwachtingsmanagement is daarbij enorm belangrijk.

 

Tot slot wil ik waken voor de positie van jonge kunstenaars. Het is voor hen moeilijk genoeg om een voet tussen de deur te krijgen. Daarom is het belangrijk dat de gemeente hen optimaal stimuleert en ondersteunt.”

 

Wat doe je verder graag in je vrije tijd?

“Ik wandel graag en heb een voorliefde voor films en (bord)spellen. M'n favoriete winkel is absoluut Subcultures, waar ik aan al mijn bordspelbehoeften kan komen. Mijn biertjes drink ik het liefst bij De Zaak, Olivier of De Rat en ik eet graag bij Beers & Barrels of de Sea Salt Saloon. Ik ben ook een paar keer per jaar in Ierland te vinden om familie te bezoeken. Bonustip: St. Patrick's Day vier je niet bij Mick O'Connells, maar bij O'Leary's!”