Auteur Michiel Bron

Vacature Vereniging

Doe mee met Student & Starter!

06.12.2018

Wij zijn Student & Starter! Een jonge groep Utrechters die afgelopen vijf jaar het verschil heeft gemaakt in de Utrechtse gemeenteraad.  We zoeken actieve mensen die het komende jaar verder willen bouwen aan Student & Starter! Heb jij een frisse en onbevangen blik en de ambitie om Utrecht nog mooier te maken? Doe dan met ons mee!
 
De vereniging van Student & Starter groeit! Ruim 100 vrijwilligers waren tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart zichtbaar door de hele de stad. We wonnen twee zetels en daarom komt er nu op aan: we willen namelijk groter worden! Onze ambitie is om zoveel mogelijk jonge Utrechters op een laagdrempelige manier te betrekken bij de Utrechtse politiek. En ja, jij bent zo jong als jij je voelt! Benieuwd naar meer info over Student & Starter, lees dan dit artikel van ons raadslid Tim.
 
Onze commissies en de schaduwfractie houden zich bezig met het organiseren van verschillende activiteiten en met de politieke inhoud. Deze activiteiten lopen uiteen van het organiseren van debatten via vormgeving tot het uitpluizen van de woonvisie. Een leuke en laagdrempelige manier om de politiek en nieuwe mensen te leren kennen!
 
Ben jij super enthousiast over Utrecht? Heb jij toffe ideeën die wij als politieke partij moeten oppakken? Wil jij jouw CV een upgrade geven? En heb jij tijd die jij wilt inzetten voor Student & Starter? Meld je dan aan via het onderstaande formulier!
 
De tijdsinvestering is afhankelijk van hoeveel jij wilt doen voor Student & Starter. Denk bij één commissie ongeveer aan acht uur per maand.
 
Heb je nog vragen? Neem dan vooral contact op via michiel.bron@studentenstarter.nl
 

Wat is er allemaal te doen?

1) Skill-cie

Met deze commissie organiseren we vijf tot zes keer per jaar een vaardighedentraining. Denk hierbij aan een avond over retorica of een debattraining. Lijkt het jou leuk om zelf een aantal vaardigheden te verbeteren, activiteiten te organiseren en je netwerk uit te breiden? Doe dan mee met de skill-cie!
2) Maatschappelijke commissie
Wij zetten ons als maatschappelijke commissie in om zelf Utrecht een stukje beter te maken. Daarvoor organiseren wij jaarlijks een aantal maatschappelijke acties waarbij we bijvoorbeeld zelf of samen met een maatschappelijke organisatie de stad schoonmaken of problemen op de kaart zetten. Lijkt het je leuk om mee te doen? Meld je dan hieronder aan!
3) Activiteitencommissie
Van inhoudelijke filmavonden tot jaarlijkse weekenden. Organiseer uiteenlopende evenementen, leer nieuwe mensen kennen en vergroot je organisatietalenten in de activiteitencommissie van Student & Starter. Deze commissie komt maandelijks één of twee keer bij elkaar en organiseert eens in de twee maanden een leuke avond en jaarlijks twee keer een weekend.
4) Starterscommissie
De starterscommissie houdt zich bezig met alle maatschappelijke vraagstukken waar een starter op de arbeidsmarkt zich mee bezig houdt. Zo organiseren wij avonden over solliciteren, belastingaangifte en pensioenopbouw. Lijkt het je leuk om mee te doen? Meld je vooral aan!
5) Schaduwfractie
Als lid van de schaduwfractie ondersteun je de fractie op één of meer portefeuilles. Deze portefeuille(s) kies je zelf, gebaseerd op eigen interesses en/of vakkennis, maar wij denken graag met je mee. Je denkt mee met fractieleden, maar je kan ook zelf of in een groepje onderzoek doen of plannen schrijven!