Dit hebben we bereikt in het coalitieakkoord: Ons Levendig Stadsie

Heb je het coalitieakkoord nog niet gelezen? Geen zorg! De afgelopen weken lieten we jou weten waar wij onze Student & Starter stempel gezet hebben. We spijkerde je bij op de thema’s Klimaat, Wonen, Kansengelijkheid en ons Levendig Stadsie. Deze week duiken we de zomer in met het laatste thema: ons Levendig Stadsie.

Onze bewegende stad

Meer inwoners = meer beweging! Sport verbindt en helpt tegen eenzaamheid, is goed voor mentale gezondheid en draagt bij aan een levendige stad.

🚣Roeiwater, groeiwater! We onderzoeken de kansen van Rijnenburg en Vianen-Ameide. Maar ook kijken we naar de Vecht en het Merwedekanaal om roeien verder te ondersteunen.

🏋️Groeiende stad? Het sportaanbod moet meegroeien! Via het investeringspakket Groei in Balans breiden we sportvoorzieningen in ons stadsie uit.

🎓We nemen een extra focus op studentensport. Hierbij verkennen we de vernieuwing van Olympos op de Uithof en onderzoeken we nieuwe kansen op Maarschalkerweerd. Mbo-studenten, jullie horen daar ook bij!

Onze welvarende stad

Waar je mensen ruimte en vrijheid geeft, ontstaan mooie dingen!

🛍️ Een biertje bij de kapper of een koffie in de boekenwinkel? De beste avonturen ontstaan bij zo min mogelijk regels en zoveel mogelijk creativiteit! Daarom kijken we welke regels echt nodig zijn. We nemen bijvoorbeeld blurring (mengen van functies) onder de loep.

🍹Levendigheid in de wijken en buurten buiten de Binnenstad. We bieden (horeca)ondernemers meer kansen. We nemen een extra focus op wijken waar dit nodig of kansrijk is.

🧑‍💼Economische groei komt van jonge vernieuwende ondernemers! We gaan start-ups en scale-ups steunen en binden aan ons stadsie. Hierbij focussen we op bedrijven die passen bij de maatschappelijke opgaven en duurzame toekomst van Utrecht.

Onze bruisende stad

Een bruisende Utrecht stopt niet in het centrum. Voor alle cultuursnuivers en feestbeesten hebben we goed nieuws!

🕺Voor alle feestbeesten maken we een Utrechtse Nachtvisie! Nachtcultuur wordt een serieus onderdeel van de cultuursector. Wil je tot in de late uurtjes dansen in de dance-scene of juist nieuwe bandjes ontdekken? Wij zoeken naar locaties om ruimte te maken voor talent en experiment.

🎪Om het Utrechtse uitgaansleven compleet te maken, is het tijd voor een écht evenemententerrein! We zoeken naar een permanente locatie voor grootschalige evenementen. Daarnaast moeten verschillende soorten evenementen mogelijk zijn door heel de stad. We kijken per locatie naar de mogelijkheden.

🎨Kunst kijken, horen en voelen maakt gelukkig. Met het grotere cultuurbudget brengen we cultuur in wijken en buurten. Kunst krijgt ook een plek in de openbare ruimte met muurschilderingen, street art en exposities. Daarnaast willen we de creatieve makers van de toekomst een jaarlijks podium geven met een afstudeer expositie.

Privacyverklaring