De Uithoflijn: Studeer jij nog als de tram gaat rijden?

De tram naar de Uithof is weer vertraagd. Student & Starter maakt zich ernstig zorgen over de drukte in de tussenperiode. Hoe gaan we de studenten en medewerkers van en naar de Uithof vervoeren in de tijd dat de tram nog niet klaar is?

In studentenland is het al een tijdje een mythe: “die tram naar de Uithof, zal die in mijn studententijd nog gaan rijden? Of moet ik me elke dag op blijven vouwen in bus 12?”

Daarom vraagt Student & Starter extra aandacht voor de piekmomenten, zoals het begin van het collegejaar en het begin van een een nieuwe periode. Zeker als deze gepaard gaan met slecht weer, kan de drukte aardig oplopen.

Wij vinden dat er nagedacht moet worden over het vervoer vanaf andere haltes dan alleen het Centraal Station en alternatieve vervoersmiddelen. Wij vinden dat de veiligheid en de bereikbaarheid van de Uithof gegarandeerd moet worden, juist op deze extra drukke momenten!

Wij vinden het belangrijk, dat naast zo snel mogelijke afronding van de Uithoflijn, het college nadenkt welke lessen we hieruit kunnen leren zodat vergelijkbare taferelen in de toekomst niet meer zullen voorkomen.

“Denk jij dat je nog studeert als die tram eindelijk gaat rijden?

Privacyverklaring