Auteur Student & Starter

Algemeen

De Sociale Top in Utrecht

13.06.2018

Maandag 11 juni vond de Sociale Top plaats in ons mooie stadsie. Daar waren dus die stoelen en ballonnen voor die op het Domplein stonden! Een evenement met mensen vanuit het hele land, die samen willen denken over de oplossingen voor de dilemma’s die we tegenkomen in het sociaal domein.
 

Op deze dag was Student & Starter natuurlijk van de partij. Kristin, Felix en Eva mochten groepsbegeleider zijn! De dag stond in het teken van bezoeken aan verschillende instanties verspreid over de stad. Zo is Eva met haar groep naar een locatie van Socius geweest in Tuindorp, waar oudere mensen in een verzorgingstehuis samen in een pand wonen met vele jonge Utrechters. Een mooi project waaraan je kan zien hoe belangrijk het is om in gemengde gemeenschappen te wonen. Ook heeft zij de LVB-experience ervaren bij Humanitas DMH, een project waarbij je in een dagdeel ervaart hoe het is om een licht verstandelijke beperking te hebben. Samen met een diverse groep werd nagedacht over oplossingen voor de drempel die iemand met een licht verstandelijke beperking kan ervaren in het dagelijks leven.
 

Kristin en Felix zijn met hun groepen door de binnenstad gaan banjeren. Kristin ging langs bij U-centraal, een organisatie die mantelzorgers ondersteunt, zij gingen in gesprek met mantelzorgers met een migratieachtergrond om meer te weten te komen over welke cultuurspecifieke problemen zij tegenkwamen in het zorgen voor hun dierbaren. Ook namen zij een kijkje bij de daklozenopvang Sleep inn, waar ze hebben gebrainstormd over hoe gasten zich veiliger kunnen voelen in deze opvang. Daarnaast gingen zij in gesprek met de bedenker van de Utrechtse Canal Pride om het te hebben over de redenen waarom deze parade zo belangrijk is voor acceptatie van LGBTQI+’ers in Utrecht. Aanstaande zaterdag zal Student & Starter ook aanwezig zijn bij deze Utrechtse Canal Pride!
 

Samen met sociale professionals met verschillende achtergronden werd er met een frisse blik gekeken naar Utrechtse uitdagingen. Kortom, een erg leerzame dag met veel nieuwe inzichten!