Auteur Kelly Tijhuis

Corona

De jongerenrevolutie start bij jou!

23.05.2020

In de persconferentie van 19 mei 2020 heeft Rutte jongeren opgeroepen een ‘revolutie’ te ontketenen. Hij vindt dat jongeren voor hun belang moeten opkomen als ze het gevoel hebben dat ze niet worden gehoord. Bijvoorbeeld door de gemeenteraad te polsen. Het doel van Student & Starter is altijd al geweest om het perspectief van studenten en starters in de gemeenteraad te brengen. Kom dus vooral met jouw ideeën opmerkingen of vragen naar ons!

 

Premier Rutte wil niet zozeer dat jongeren met ideeën komen over de aanpak van de corona crisis, hij hoopt dat ze meteen praktisch aan de slag gaan. "Ga het schoolhoofd in de weg zitten, als die iets besluit waar je het niet mee eens bent. Hetzelfde geldt voor het buurthuis of de sportschool. Begin de revolutie van onderaf." Op de persconferentie over de versoepeling van de corona maatregelen, richtte Rutte zich rechtstreeks tot jongeren en kinderen. "Kom met ideeën", zei hij, "praat erover in de klas en laat het ons weten." Daar kwamen veel vragen over. Ook de NOS vroeg zich af: waar moesten zij met hun ideeën naartoe en gebeurde er dan ook iets mee? Ons antwoord daarop is simpel: Naar ons. Kom maar op! 

 

Stuur bijvoorbeeld je vraag via social media, of naar fractie@studentenstarter.nl. Ook onze raadsleden, fractieleden en bestuursleden zijn allen te bereiken. Hun contactgegevens staan op deze pagina!