Auteur Ties de Theije

Mobiliteit

Conclusie Uithoflijn

21.12.2018

De Uithoflijn wordt 84 tot 100 miljoen duurder en is zo’n 18 maanden vertraagd. Na 15 uur debat en meer dan 100 pagina’s rekenkamerrapport is het misschien wel tijd voor een conclusie…

Er zijn grote fouten gemaakt zoals we die in dit eerdere artikel hebben benoemd. Belangrijk is nu vooral dat we ervan leren. Dat we niet met dooddoeners komen, maar met een écht plan om het in de toekomst beter te doen.

‘Uithoflijn-check’

Student & Starter steunde daarom de motie die oproept om te komen met een regeling voor grote projecten, zodat er écht een plan voor de toekomst van dit soort projecten ligt. Voortaan komt er vóór elk groot project een ‘Uithoflijn-check’.

We moeten de fouten eerlijk erkennen, anders leren we niks. We hebben een politiek oordeel geveld en Student & Starter steunde daarom samen met de gehele oppositie de ingediende motie van afkeuring.

Motie van wantrouwen

Ook werd aanvullend door enkele partijen een motie van wantrouwen ingediend. Deze motie ging Student & Starter echter te ver. De tram zal er niet sneller van gaan rijden en ondanks dat er grote fouten zijn gemaakt, wil Student & Starter deze wethouder de kans geven om geleerde lessen in de praktijk te brengen.

Zie ook: Motie van afkeuring

Zie ook: Motie van wantrouwen

Zie ook: Motie Lessen voor grote en complexe projecten

Zie ook: Rapport Uithoflijn: miljoenen weg door grote fouten