Vacature Communicatiemedewerker (15 uur p/w)

Hoe zorgen we ervoor dat onze standpunten helder en aantrekkelijk worden gepresenteerd op sociale media? Hoe kunnen we jonge mensen effectief betrekken bij onze politieke boodschap? Hoe kunnen we onze successen en initiatieven beter zichtbaar maken voor een jong publiek? Hoe kunnen we jongeren motiveren om mee te doen aan politieke activiteiten en campagnes? En hoe maken we het meest indruk bij de pers?

Zomaar een greep uit de vraagstukken waar jij je als communicatiemedeweker mee bezig kunt houden en de fractie over adviseert. 


Werken in de Utrechtse gemeenteraad

Student & Starter zit met een zetel in de Utrechtse gemeenteraad en is sinds afgelopen gemeenteraadsverkiezingen ook onderdeel van de Utrechtse coalitie. We hebben veel ambities om de stad mooier, beter en gezelliger te maken.  Wij zoeken iemand die samen met ons dit doel wil nastreven. Heb jij interesse in een baan in de lokale politiek, op het prachtige stadhuis in hartje Utrecht? Een baan waar geen dag hetzelfde is en je samenwerkt in een team bestaande uit een raadslid, een secretaris, en drie commissieleden? Ben jij de digitale duizendpoot die de dialoog tussen onze politieke partij en Utrecht naar een hoger niveau kan tillen? Vindt jij (lokale) politiek interessant? Dan ben jij misschien de persoon die wij nu zoeken!


En wat doe je dan precies?
Samen met de fractie bespreek je wekelijks welke punten naar buiten gecommuniceerd worden. Vervolgens kan jij hier je creativiteit de vrije loop laten! 

Je werkt veel zelfstandig en kan daardoor ook vaak je eigen werkdagen en uren inplannen. In samenwerking met fractie- en bestuursleden creëer je content zoals, interviews, artikelen, columns, foto’s, video’s, vlogs, stories, persberichten en scherpe Tweets. Deze zet je onder andere uit via Facebook, Twitter, Instagram, onze eigen website en soms zelfs via TikTok. Niets is te gek. 

Wat vragen wij van jou?

 • Je kunt politieke inhoud omzetten in pakkende verhalen;
 • Je bent op de hoogte van de laatste trends op social media;
 • Je kunt overweg met een camera (dit mag met je telefoon, maar er is ook een camera met microfoon aanwezig);
 • Je bent bekend met Canva en WordPress;
 • Kennis van analytics, SEO en het uitzetten van ads is een pré; wij kunnen je de basics leren tijdens de inwerking;
 • Je kunt zelfstandig werken, initiatief nemen en je creativiteit de vrije loop laten;
 • Je bent proactief en kunt een kritische houding aannemen;

En wat krijg je daarvoor terug? 

 • Een toffe werkplek in het stadhuis van Utrecht, midden in de binnenstad
 • Jonge, gedreven collega’s met een gigantisch netwerk 
 • Heel flexibel werken: tijd en locatie is allemaal in overleg (ideaal naast je studie)
 • Veel verantwoordelijkheid en ontwikkelingsmogelijkheden 
 • Een arbeidsovereenkomst voor 15 uur p/w met een vergoeding van 14 euro per uur

Solliciteren?

Gaat jouw politieke hart sneller kloppen van deze vacature? Stuur dan vóór 19 augustus een mail naar ruben.snijder@studentenstarter.nl met je CV en een motivatie (maximaal 1 A4tje, maar mag ook in een andere vorm dan een brief). Het streven is om de gesprekken in de periode van 26 augustus tot en met 30 augustus te voeren. De voorgenomen startdatum is 2 september. In overleg zullen we de definitieve datum vaststellen.

Student & Starter wil het perspectief van alle jonge Utrechters delen, wij willen dan ook een afspiegeling zijn van de Utrechtse samenleving. Wij nodigen mensen van allerlei achtergronden dan ook nadrukkelijk uit om te solliciteren. Solliciteer ook als je twijfelt of je aan alle punten voldoet! Er is binnen onze partij ruimte om te leren en te ontwikkelen binnen een functie.

Heb je vragen over de functie, de sollicitatieprocedure of over Student & Starter? Stuur dan een mailtje, appje of bel even met Ruben Snijder 06 34612344

Privacyverklaring