Auteur Ties de Theije

Mobiliteit

Bus 12: alternatieven voor ‘sardientjesvervoer’

13.09.2018

‘Als sardientjes in een blik’, zo wordt het gevoel in de overvol geladen bus 12 in de spits al tijden omschreven.
 

Uiterlijk december 2019 moet de nieuwe tram toch echt gaan rijden, maar tot die tijd zal je nog als sardientje in een blik met bus 12 naar de Uithof moeten
 

Er zijn maatregelen gepland om de druk op lijn 12 te verminderen in de periode dat de Uithoflijn nog niet rijdt, maar de vraag is of het genoeg gaat zijn. Probeer daarom eens een van onze alternatieven!
 

Vermijd lijn 12! En heb je de kans, reis buiten de spits. Lukt dat niet? Zorg dan voor een eigen fiets op het station of leen een OV-fiets.
 

Denk ook eens aan Station Lunetten. Binnen 4 minuten ben je er met de Sprinter vanaf Utrecht Centraal. En wat veel mensen niet weten, is dat een fietstocht vanaf Utrecht Centraal naar de Uithof, van 5,5 km, verder is dan de fietsafstand van station Utrecht Lunetten naar diezelfde Uithof, met slechts 3,7 km. Welk traject ook nog eens is uitgerust met een prachtig breed en veel rustiger fietspad.
 

Mocht je toch met de bus willen, overweeg dan lijn 28. Deze bus is iets rustiger, rijdt ook vanaf Utrecht Centraal naar de Uithof en doet er slechts 5 minuten langer over.
 

Student & Starter blijft zich in de tussentijd inzetten voor langetermijnoplossingen zoals intercitystation Lunetten, treinstation de Uithof, metro, hyperloop of teleporteermachine.

 

Zie ook: Oplossingen voor ‘sardientjesvervoer’ bus 12

Zie ook: De Uithoflijn: studeer jij nog als de tram gaat rijden?