Auteur Tim Homan

Algemeen

Ambitiebegroting 2019: investeringen voor de Utrechter van de toekomst

08.11.2018

Student & Starter is 5 jaar geleden opgericht om met de kennis van jonge Utrechters een stempel te drukken op de toekomst van Utrecht. De visie hierbij is dat we de ontwikkelingen van de toekomst willen omarmen in plaats van enkel vast te houden aan het verleden en te blijven hangen in het heden. Student & Starter wil inzetten op slimme investeringen waar we alle toekomstige uitdagingen mee te lijf kunnen gaan. Zo maken we van het toekomstige Utrecht een bruisende, innovatieve en inclusieve stad. Een stad om van te genieten!
 

Deze ambitiebegroting is gemaakt met de Utrechter 2030 in het achterhoofd. Wat heeft die Utrechter 2030 nodig van de gemeente om een mooi leven te kunnen leiden? Student & Starter ziet op dit vlak veel kansen. Bijvoorbeeld een binnenstad met veel meer ruimte, omdat auto’s hier niet meer op straat staan geparkeerd. Of denk eens aan al die mensen die in 2030 wél een woning kunnen vinden, omdat we in Utrecht in veel hoger tempo zijn gaan bouwen. Stel je eens voor dat we geen dak meer onbenut laten voor beplanting en zonnepanelen, waarmee Utrecht een voorloper is geworden op het gebied van duurzaamheid. In ons Utrecht 2030 staan we ook bekend als stad van creatief talent, omdat jonge makers van de gemeente een kickstart krijgen. Verder regel je in 2030 natuurlijk al je zaken met de gemeente digitaal, waarmee de gemeente ook helemaal geïntegreerd is in je online leven.
 

In deze ambitiebegroting lichten wij onze ideeën toe. Daarnaast leveren we uiteraard ook een solide financiële onderbouwing bij deze plannen. Student & Starter vindt het belangrijk om te investeren in de toekomst, maar vindt het net zo belangrijk om de volgende generatie niet met meer schulden op te zadelen. Wij wensen u veel leesplezier bij de ambitiebegroting!
 

Zie hier: Ambitiebegroting 2019: investeringen voor de Utrechter van de toekomst