Auteur Ties de Theije

Wonen

Aanpak Huisjesmelkers borgen, ook na 2020

10.07.2018

Zolang als Student & Starter bestaat, zet het zich in om huisjesmelkers aan te pakken. Afgelopen raadsvergadering steunde Student & Starter daarom van harte het amendement van de SP: ‘Aanpak Huisjesmelkers borgen, ook na 2020’. Met dit amendement komt een miljoen euro vrij om ook na 2020 huisjesmelkers het leven zuur te maken.

Student & Starter is erg te spreken over de concrete actie die de gemeente de laatste tijd onderneemt tegen huisjesmelkerij. Het college heeft ondertussen meerdere huisjesmelkers aangepakt door middel van flinke dwangsommen en boetes. Wij zijn blij dat het college werk maakt van de handhaving en laat zien dat huisjesmelkerij niet loont!

Echter heeft de nieuwe coalitie na 2020 geen nieuwe acties aangekondigd tegen huisjesmelkers, terwijl we juist zo tevreden zijn over de huidige aanpak. Het liefst zou Student & Starter natuurlijk hebben dat deze aanpak niet meer nodig is, maar met het blijvende tekort aan studentenkamers zullen ook huisjesmelkers actief blijven. Dit amendement gaat ervoor zorgen dat ook ná 2020 structureel actie tegen huisjesmelkers wordt ondernomen.

Zie ook: Stop de uitbuiting door huisjesmelkers

Zie ook: Student & Starter blij met aanpak huisjesmelkers

Zie ook: Gemeente in actie tegen huisjesmelker Van Hooijdonk

Zie ook amendement: Aanpak Huisjesmelkers borgen, ook na 2020