Verkiezingsprogramma 2018: Oude stad, Frisse blik

<object class="wp-block-file__embed" data="https://dev.studentenstarter.nl/wp-content/uploads/2022/01/Verkiezingsprogramma_Student__Starter.pdf" type="application/pdf" style="width:100%;height:600px" aria-label="Insluiting van <strong>Lees het Verkiezingsprogramma 2018-2022Lees het Verkiezingsprogramma 2018-2022Download

Vlak na de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 wist ik dan eindelijk een huisje in Utrecht te bemachtigen. Inmiddels heb ik een opleiding afgerond, ken ik de stad stukken beter en ben ik betrokken bij de politieke partij Student & Starter. Hun jonge, vrolijke en innovatieve visie sprak me direct aan. Het is precies diezelfde visie die je terugleest in ons verkiezingsprogramma. Een programma van pioniers. Een programma waar je U tegen zegt.

De toekomst is nu. Steeds opnieuw bekruipt je het gevoel dat we eigenlijk gisteren al de grote slag hadden moeten slaan als het bijvoorbeeld gaat om duurzaamheid of digitalisering. Des te meer reden om nu wel aan de slag te gaan, vinden wij. Zo kunnen we in de toekomst nog meer gaan genieten van Utrecht.

De afgelopen vier jaar heeft Student & Starter een hoop bereikt, maar we zijn er nog lang niet. Ik ben er als avondmens erg blij mee dat er nu een supermarkt in de binnenstad tot middernacht open is, en de nachtmens in mij zou daarna soms zelfs nog wel even willen winkelen. Op mijn studentenkamer zit ik inmiddels een paar jaar, maar met mijn aflopende campuscontract sta ik straks opnieuw voor de haast onmogelijke opgave om een starterswoning te vinden. Uiteindelijk moet Utrecht een stad worden met ruimte voor iedereen – dat is nu nog niet het geval.

Er staat ons dus nog genoeg te doen als partij. Wij zijn enorm trots op het verkiezingsprogramma dat we gemaakt hebben en denken dat veel Utrechters met ons zich kunnen vinden in de veranderingen die wij voor ogen hebben. Slimme, praktische en gedurfde veranderingen die van de stad Utrecht een nog fijnere stad maken dan het nu al is.

Tim Homan
Lijsttrekker Student & Starter

Privacyverklaring