Auteur Michiel Bron

Vereniging Vacature Bestuur

Besturen bij Student & Starter! Wat doe je dan eigenlijk?

15.04.2019

Wij zijn Student & Starter! Een jonge groep Utrechters die afgelopen vijf jaar het verschil heeft gemaakt in de Utrechtse gemeenteraad.  We zoeken bestuursleden die het komende jaar verder willen bouwen aan Student & Starter! Heb jij een frisse en onbevangen blik en de ambitie om Utrecht nog mooier te maken? Doe dan met ons mee!
 
De vereniging van Student & Starter groeit! Ruim 100 vrijwilligers waren tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart zichtbaar door de hele de stad. We wonnen twee zetels en daarom komt er nu op aan: we willen namelijk groter worden! Onze ambitie is om zoveel mogelijk jonge Utrechters op een laagdrempelige manier te betrekken bij de Utrechtse politiek. En ja, jij bent zo jong als jij je voelt! Benieuwd naar meer info over Student & Starter, lees dan dit artikel van ons raadslid Tim.
 
Het bestuur van Student & Starter runt een jonge en groeiende politieke partij. Een paar uur per week ben je bezig het met organiseren van inhoudelijke en gezellige activiteiten en denk je na over het beleid en de strategie van de partij. Je houdt het overzicht over verschillende projecten en blijft in contact met onze fractie, die het dagelijkse politieke werk doet. Je bevindt je dus middenin het hart van de Utrechtse democratie.
 
Is het nodig dat je al ervaring hebt met besturen of politiek? Nee! Helemaal niet. Ben jij super enthousiast over Utrecht? Heb jij toffe ideeën die wij als politieke partij moeten oppakken? En heb jij tijd die jij in ieder geval het komende jaar wilt inzetten voor Student & Starter? Solliciteer dan voor een bestuursfunctie!
 
Wat doe je als bestuur?
1. Voor komende jaren sta jij aan het roer van Student & Starter
Een bestuursjaar bij Student & Starter is vrijwillig en parttime. Ongeveer vier tot zes uur per week ben je bezig met het bestuurswerk. Afhankelijk van jouw functie, neem jij besluiten over bijvoorbeeld ledenwerving, het opzetten van commissies en werkgroepen, campagnevoeren en het training- en scholingsprogramma’s. Daarnaast onderhoud je het contact met veel Utrechtse organisaties, van startups tot en met studentenverenigingen.

2. Opzetten van commissies en aansturen van vrijwilligers
De komende jaren willen we inzetten op het opbouwen van verschillende commissies die zich bezighouden met inhoudelijke werkgroepen en gezellige evenementen. Bij Student & Starter zijn Utrechters direct betrokken bij alle besluiten die de gemeenteraad neemt. Het bestuur heeft daarom echt iets te zeggen over hoe wij Utrecht nog beter willen maken voor iedereen.

3. Het verschil maken voor heel Utrecht
Je werkt samen met een club enthousiaste mensen die verliefd zijn op Utrecht. Daarnaast ondersteunt Student & Starter alle bestuursleden in hun werk in de vorm van verschillende trainingen. Op deze manier is bestuurservaring bij Student & Starter een prachtige manier om een bijdrage te leveren aan jouw stadsie maar ook aan jouw CV.
 
Is jouw interesse gewekt?
Hieronder kun je zien welke functies wij zoeken. Lijkt het je leuk om het komende jaar actief actief in te zetten voor Student & Starter? Maar, weet je niet precies welke functie het beste bij jou past? Stuur dan een berichtje naar onze voorzitter Michiel (michiel.bron@studentenstarter.nl). Hij vertelt jou graag meer over Student & Starter en zijn werk in het bestuur!
 
Benieuwd naar de vacature? Klik hier voor een overzicht van alle functies en mogelijkheden binnen het bestuur!
 
Wil jij solliciteren?
Wat gaaf dat jij wilt solliciteren voor het bestuur van Student & Starter! Stuur uiterlijk zaterdag 11 mei jouw sollicitatie naar solliciteren@studentenstarter.nl.
 
Jouw sollicitatie moet het volgende omvatten:
  • Een sollicitatiebrief met daarin jouw motivatie voor een bestuursjaar bij Student & Starter.
  • Een curriculum vitae.
Tijdspad

Zaterdag 11 mei 2019, 23:59 uur
Deadline voor sollicitaties
 
13 mei tot en met 19 mei
Sollicitatiegesprekken.
Deze gesprekken zullen zoveel mogelijk worden ingepland op dinsdagmiddag 14 mei, woensdagavond 15 mei en vrijdagmiddag 17 mei. Houdt in ieder geval zondag 19 mei vrij in je agenda.
 
Zaterdag 1 juni
Start inwerkperiode
 
Zaterdag 29 juni
De officiële bestuurswissel en eindejaars-bbq Student & Starter