Auteur Kelly Tijhuis

De MBO Campus-ambities van bedrijventerrein Lage Weide

25.02.2020

Lage Weide wil zich ontwikkelen tot dé MBO Campus van Utrecht. De visie is om een plek te creëren waar onderwijs en bedrijfsleven samensmelten en om kennis en krachten te bundelen. Op dit moment is dit gebied namelijk een bedrijventerrein. Het doel van de samenwerking is om een continue toestroom van goed opgeleide vakmensen te garanderen en onderwijs te bieden dat perfect aansluit bij de (toekomstige) wensen en behoeftes van bedrijven. Onze fractiemedewerker Sebastiaan Heuschen ging naar de Lage Weide om over de toekomst van het MBO te praten:

 

“Op weg naar Lage Weide valt meteen een van de pijnpunten op: de bereikbaarheid van de locatie. De omgeving wordt gekenmerkt door haar functie – industrie – en is niet bepaald goed ontsloten qua fiets- en OV-routes.” Dit was dan ook een van de onderwerpen zijn die centraal stonden deze dag. Het MBO bestuur is namelijk in gesprek gegaan met de raadsleden over welke mogelijkheden er zijn om het terrein beter te ontsluiten. "Studenten die hiernaartoe komen vanuit de regio en stad moeten nu lang reizen per fiets of meermaals overstappen binnen het OV." Wij vinden dat dit beter kan en moet, we zullen ons dan ook inzetten voor het verbeteren van de bereikbaarheid van het MBO op Lage Weide. 

 

“Hierna werd onder leiding van een aantal tweede- en derdejaars studenten een rondleiding gegeven door het pand waarbij vakken, werktechniek, lokalen en apparatuur werd gedemonstreerd. Een zeer leuke ervaring waarbij ook werd ingegaan op de stap van school naar de arbeidsmarkt en onderwerpen als de toegankelijkheid van en naar stageorganisaties werd besproken. Deze studenten gaven aan erg tevreden te zijn met de mogelijkheden die de school biedt alsook hun eigen inspanningen. De ochtend werd afgesloten met een lunch en de mogelijkheid tot napraten voor de raadsleden met staf, studenten en belanghebbenden.”